Jasmin Stavros

Jasmin Stavros, pravog imena Dragoljub Milo Vasić (1. novembar 1954.) je hrvatski pop pevač.

Jedna od njegovih najpopularnijih pesama ostaje Dao bi sto Amerika, koja govori o njegovom boravku u SAD-u pre povratka u Hrvatsku pre proglašavanja hrvatske nezavisnosti. Trenutno ima ugovor sa Hit Rekords-om.

Završio je osnovnu muzičku školu (klavir) i srednju muzičku školu (kontrabas). Takođe je dve godine išao na časove solo pevanja kod profesorke Ristić u Splitu koja mu je impostirala glas i naučila ga tehnikama pevanja i disanja koje su mu omogućile ovako dugu pevačku karijeru. Od dvanaeste godine svira bubnjeve, a već sa 15 godina profesionalno svira u brojnim splitskim sastavima: Delfini, Mladi batali (današnji Magazin), grupi More. 1973. godine počinje da otkriva džez muziku, a od 1978. godine radi kao studijski bubnjar u Jugoton u (današnja Croatia Records). Bio je jedan od najtraženijih bubnjara u bivšoj Jugoslaviji. Sarađivao je sa Josipom Lisac, Arsenom Dedićem, Duško Lokin, Mišom Kovačem, Ivicom Šerfezija , Nedom Ukraden, Ljupkom Dimitrovskom i brojnim drugim muzičarima. Najveći finansijski uspeh mu je donela pesma Đuli, koju je snimio sa Danijelom. 80-ih godina je otišao u Ameriku, gde se zadržao dve godine i završio privatnu jazz akademiju Stanlei Spector u Njujorku. Kao jedan od najboljih studenata i ustvari najbolji student iz Evrope dobio je 1982. godine zelenu kartu za boravak u Americi. U tom je trenutku već imao ženu i dvoje dece zbog kojih je ipak odlučio da se vratiti u otadžbinu. Pre odlaska u Ameriku svirao je 4 godine udaraljke u HNK, a dirigovali su mu: Vjekoslav Šutej, Nikša Bareza, Silvije Bombardelli, Boris Papandopulo. Paralelno je snimao ploče i svirao u bendu Olivera Dragojevića i Meri Cetinić.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.