Jägermeister“ predstavlja kolekciju dukseva s potpisom Enisa Čišića

Kroz modu se oslikavaju kulturološke i sociološke promjene i stanja u kome jedno društvo živi. Kako se vodi računa o svim društvenim sferama, kulturi i doprinosu društvene zajednice, tako smo sve svjesniji toga da lični stil mnogo govori o nama.

Savremena modna dostignuća su ništa drugo već nadogradnja inspirisana uličnom modom, koja je u stvari jak odraz društva i onoga čemu društvo stremi.

Upravo na ovaj način „Jägermeister“ već tri godine zaredom kroz odjevne predmete predstavlja različite vidove supkultura. Izražava svoj stav, inspiraciju i pogled na svijet oko sebe.

Ovogodišnju unisex kolekciju dukseva potpisuje poznati strip-crtač Enis Čišić. Inspirisan prepoznatljivim „Jägermeister“ simbolima lova i jelena, dizajnu je dao narativ unutar statične slike. Dinamika pokreta, oštre i čiste linije dolaze iz stripovskog jezika.

Ovogodišnja kolekcija sa njegovim potpisom nudi dvije ilustracije koje u korijenu imaju naučnu fantastiku.

„Bilo mi je uživanje raditi za brend kao što je ‘Jägermeister’ jer sam imao potpunu slobodu od samog početka. Jedini uslov je bio da se moraju ispoštovati osnovni standardi tog brenda, što je sasvim normalno. ‘Jäger’ traži lični pečat od svakog autora i oni vrlo dobro razumiju kreativne procese, što je idealno za nas vizuelne umjetnike“, rekao je Enis Čišić za „Nezavisne novine“.

Iako je umjetnik sa mnogo velikih projekata iza sebe, kao što je angažman za „Marvel Comics“, ističe kako se već dugo bavi ovim poslom te mu je svaki angažman izazov naročito ako je u pitanju nešto što nije do sada radio.

„U ovom slučaju tema je bila slobodna, što je za mene bila olakšavajuća okolnost jer sam se vezao svojim iskustvom za brend koji već ima definisane vizuelne standarde. Najteže je kada klijent ne zna šta želi, ali bi rado učestvovao u radu“, objasnio je Čišić.

Stvaranje počinje posmatranjem i analiziranjem vlastitog okruženja, međutim današnje okruženje je nešto drugačije, što za neke umjetnike predstavlja barijeru u potrazi za inspiracijom.

„To je istina, ali nije uvijek slučaj jer je recimo na moje stvaranje uticalo ono čega nije bilo u mom okruženju. Mislim da je dobro ako umjetnik stvara ono za šta smatra da fali u njegovom okruženju“, naglasio je Čišić.

Iako je prvenstveno strip-crtač, Čišić je u svom stilu pristupio i ovom zadatku te svojstveno sebi odradio prepoznatljivi simbol lova i jelena, čime je pokazao da umjetnost može biti višenamjenska, u ovom slučaju dio ulične mode.

„Ma treba samo raditi i stvarati, na koji način i za šta – zavisi od ličnih ambicija, želja, ne postoje nikakva pravila. Imate strip-crtače koji samo crtaju stripove, a ja sam među onim umjetnicima koji vole probavati različite stvari. Bavim se ilustracijom i animacijom također, izazov mi je prilagoditi se svakom zadatku koji dobijem i pomjerati svoje granice“, jasan je bio Čišić.

Pored projekta koji je uradio za „Jägermeister“, trenutno radi na dva velika projekta koja su prema njegovim riječima usko povezana.

„Ono što me tu pokreće je rad sa drugim umjetnicima. Želim u svim budućim projektima iskoristiti sva svoja dosadašnja iskustva te ih spojiti u jedan rad, a to je najbliže filmu ili animaciji“, rekao je Čišić za kraj razgovora.

Fotograf: Vedad Krkbešević

Make up: Ivana Kojović

Hair stylist: Ivana Kojović

Modeli: Anja Čurković i Benjamin Zametica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Ubedljivo NAJSEBIČNIJI ljubavnik u horoskopu

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 24. JANUAR 2021

Pročitaj →

Jednog će dana vojska bijesnih starijih žena zauzeti svijet

Pročitaj →

Žena ženi grize rep

Pročitaj →

Usamljenost je opasna

Pročitaj →

ZBOG ČEGA JE PLETENA HALJINA MUST HAVE OVE SEZONE?

Pročitaj →

9 REČENICA KOJE DECI RUŠE SAMOPOUZDANJE

Pročitaj →

Kako osušiti kovrdžavu kosu i dobiti prelepe uvojke?

Pročitaj →

Šik i veoma udoban široki džins u obliku bačve

Pročitaj →

UHAPŠENA MARIJA BULAT

Pročitaj →

MIRA FURLAN PREMINULA

Pročitaj →

Glumica zbog nepravde pobjegla u Ameriku!

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.