Ja sam majka sinova Bez ćerki

Ja sam majka tri dečaka. Bez ćerki. Samo tri divna sina. Dakle, čula sam milion komentara tipa:

Da li ćete probati da dobijete devojčicu?

Tri dečaka… uh… mora da ste umorni.

Tri dečaka. (Srdačan smeh.) Ženo, žao mi te je…

A od svih tih groznih floskula, najgora je ova: Sin je tvoj dok se ne oženi. Ćerka je vaša do kraja života.

Volim da budem majka dečaka i znam da ljudi nemaju nameru da budu zli, tako da mi ovakvi komentari obično ne smetaju. (Pa, možda osim poslednjeg… ko želi da mu dete ode i nikada se ne vrati? Kakva strašna pomisao.)

Nedavno, međutim, čula sam jedan komentar koji me je baš dirnuo u srce. Osećala sam da ne mogu biti više blagoslovena nego sad, kao majka tri sina. Moj muž, sinovi i ja smo, posle šopinga (zamislite, šoping sa četiri muškarca!), svratili u restoran na doručak. To uglavnom izgleda kao potpuni haos. Suprug i ja se guramo sa decom do stola, zatim haos oko naručivanja, prosipanja soka i slično… U jednom trenutku nam je prišla jedna baka i rekla mi: „Imate tako divnu decu”. Zatim je oklevala kao da pokušava da odluči da li da kaže još nešto, pa je zatim dodala: „Ja takođe imam tri sina, i mnogo sam srećna zbog toga. Oni toliko brinu o meni da ponekad pomislim da sam sigurna da nijedna ćerka to ne bi radila bolje.” Ona je to rekla sa takvom radošću i ponosom, a oduševljenje u njenom glasu me je potpuno dirnulo. „Znam da vas često pitaju da li ćete pokušati još jednom, da biste dobili devojčicu i znam da to nervira. Zato sam i želela da vam priđem i kažem da sam ja najsrećnija na svetu što imam baš tri sina. I vi treba da budete.”

Iako sam znala da su moji sinovi najveći blagoslov i nikad nisam patila što nemam ćerku, reči ove žene su mi se urezale u pamćenje. Ne verujem da će više ijedan komentar moći da me iznervira ili rastuži.

Jer, vidim da će i moji momci takođe činiti neverovatne stvari za mene kada jednog dana budem kao ta baka…

Oni već imaju sve vrste superherojskih moći i neprekidno se bore sa zamišljenim zlikovcima koji svakodnevno ulaze naš dom. Znam da će uvek biti moji zaštitnici.

Ja sam njihov omiljena devojka, i to mi govore na različite načine svaki dan. Kako je lepo znati da ćeš uvek moći da računaš na tri divna muškarca koji će doći da t posete, bez obzira koliko si stara i bolesna.

Sa njima pored sebe, uvek ću biti tretirana kao član kraljevske porodice.

Trebalo bi da vidite neke stvari koje grade od Lego kocki, ili kako domišljato postavljaju zamke i špijunske uređaje oko kuće, tako da tačno znaju šta se dešava. Za mene, to su znaci briljantnih, budućih odraslih umova, koji će se brinuti o svojoj mami.

A energija moji momci imaju? Oni sigurno imaju dovoljno energije da im traje ceo život. Čak i ako postanem mrzovoljna i sitničava pod stare dane, oni će uvek imati energije da brinu o meni.

Kad se stara dama okrenula da ode, zadržala sam je i rekla joj: „Hvala Vam do neba!” Ona se okrete ka meni i pogleda me u oči. Razmenile smo pogled pun razumevanja koji samo majke dečaka mogu da shvate, koji nas je povezao uprkos generacijskom jazu.

Majka tri dečaka. Da, to je pravi blagoslov.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

MESEČNI HOROSKOP ZA JUN 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 16. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 15. MAJ 2021

Pročitaj →

LJUBAVNI NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 14. MAJ 2021

Pročitaj →

Patlidžani punjeni povrćem

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 13. MAJ 2021

Pročitaj →

UKUSNI BRUSKETI S JAGODAMA

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 12. MAJ 2021

Pročitaj →

PILETINA I POVRĆE IZ RERNE

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 11. MAJ 2021

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.