Ja sam jaka, ali moja duša je iscrpljena

Iscrpljenost nije dovoljna za opisivanje onoga što prolazim. Jesam iscrpljena, ali ovaj umor je iznad fiziološkog umora. To je psihološki, emocionalni umor.

Umorna sam od toga da budem jaka. Umorna sam od stavljanja osmeha na lice svaki dan i osećaja obaveze da moram biti super žena za svakoga i za sve.

Odjednom sedim ovde, osećam se izgubljeno i nesigurno i ne znam gde da tražim smer.

Provela sam predugo vremena poričući svoje osećaje, a sada se osećam kao da sam ja ta koja se razotkriva.

Napisala sam mnogo članaka o Alfa ženi: jaka, nezavisna, samodostatna žena. Zvuči lepo, zar ne?

Nikada nisam posebno želela biti takva žena, ali život me naterao da se suočim sa svojim najgorim noćnim morama, morala sam naučiti postati jaka, jer niko nije bio tamo za mene kroz sve moje borbe i nevolje.

No ipak, tu sam, istrošena i izgubljena, pitajući se hoće li jednog dana neko biti tu za mene onako kako sam ja bila za njih.

Uvek sam glumila nepogrešivu žensku ulogu koja izgleda kao da može učiniti sve.

Kada me drugi gledaju, oni me vide kao takvu. Oni me vide kao kompetentnu i sposobnu, ali moja je duša iscrpljena – vide me sigurnom i stabilnom – ali iznutra se raspadam.

Osećam se kao da sam celi život provela pokušavajući dokazati da sam jaka i da će to što sam jaka biti dovoljno. Potrošila sam toliko mnogo energije da budem jaka i da sakrijem svoje stvarne osećaje da sam sada umorna.

I sada, ja sam ta koja je postala bleda i iscrpljena.

Kada ste uvek snažni, obično potiskujete svoje želje, misli, a ponekad čak i kako se osećate. Kada ste uvek snažni, vrlo ste oprezni pri odavanju vaših problema bilo kome drugome.

Vidite to kao stavljanje tereta na druge ljude koje bi vi morali podupirati, a ne oni vas.

I ljudi koji su tako zauzeti brigom o drugima, retko traže pomoć. Ali kao snažna osoba, vi uvek kroz izazove prolazite sami, i može doći trenutak kada dođete do tačke pucanja.

stina je da one najsnažnije od nas često najviše trebaju pomoć. Sada vidim da svi trebamo nekoga tko je samo malo jači od nas. Da, rekla sam reč TREBATI, reč koju sam tako dugo izbegavala jer mi se činilo da ima negativnu konotaciju.

Ali došla sam do spoznaje da je u redu ne biti jaka. Često sam si govorila da nitko ne sme znati ništa o mojim borbama, bila sam uverena da oni koji su jaki nemaju prostora za slab trenutak.

Šta ako te neko vidi da krvariš?

Šta ako neko vidi suze koje zadržavaš za sebe?

Šta ako neko sazna tvoje najdublje snove i želje u životu?

Sada sam se našla iscrpljenom od bežanja od moje potrebe da budem ranjiva.

Čeznem da se neko brine za mene, ne finansijski, već želim snažnu ruku oko ramena, nekoga ko me može držati na zemlji bez obzira na oluju koju sam podnela tog dana.

Ja sam ekonomski nezavisna, ali ne želim ostati psihički najjača. Želim da me neko miluje.

Nema krivnje u želji da vas neko drži i brine o vama. Ne treba se sramiti. To nije slabost. To je zapravo vaša snaga, jer svi trebamo “nekoga” kako bi nas podsetio da je u redu da ne budemo uvek snažni.

To je moć ljubavi.

Naravno, i dalje možete biti jaki za druge. Ali pobrinite se da dolazi iz snage koju ćete moći održati.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.