Iz ugla jedne žene Često ne živimo svoje snove jer smo previše zauzeti živeći svoje strahove

Ljubav i strah su dvije osnovne pokretačke snage. Kada se bojimo, povlačimo se iz života, a kada smo zaljubljeni otvaramo se i prihvatamosve ono što nam život nudi.

Strah je kočnica za naše želje, naše snove i sve ono što nas čini srećnima. Briše našu kreativnost i čini je nevažnom, nepotrebnom i površnom. Našu snovi se ne ostvaruju jer smo u životu dali previše prostora strahu. Često bježimo pred mogućim promjenama i ostajemo nepokretni za dalji napredak u životu.

Radije ostajemo u nečemu što nam je poznato, umjesto da rizikujemo i zaronimo u nove stvari koje su pred nama. Naš strah od najgoreg je često jači od želje za najboljim. Za snove je potrebna hrabrost, promjena i svjesnost.

Strah nas svega ovoga lišava i tjera nas da se povučemo ispred bilo kakve unutrašnje i vanjske promjene. Tek kada budemo u stanju suočiti se sa svojim strahovima moći ćemo razumjeti poruku koju oni skrivaju. Strah nije nešto što trebamo uništiti, bježati od njega ili ukloniti ga, već glasnik kojeg trebamo pogledati u oči.

Strahu je potrebna samo pažnja, a upravo tu pažnju nam je najteže oživjeti u nama samima. Kada osjetimo strah prvo što trebamo uraditi je prihvatiti ga. Na taj način ćemo ga spriječiti da upravlja nama i našim životom. Nakon što ga prihvatimo, moći ćemo preispitati razlog njegovog postojanja.

Takođe, možete podijeliti svoj strah sa drugim ljudima, onima kojima možemo istinski vjerovati. Eleanor Roosevelt napisala je: „Učinite nešto što vas plaši barem jednom dnevno“, jer je strah naš saveznik u unutrašnjem znanju, on nas obogaćuje, testira, budi iz naših navika i naše nepokretnosti.

Važno je da pokušamo vidjeti strah onakavim kakav jeste, kao božanskog glasnika koji je došao da nas probudi i pokaže nam neizmjerno bogatstvo koje trebamo pobijediti hrabrošću i odlučnošću. Prestanimo biti žrtve svojih strahova, postanimo heroji svoje unutrašnje istine.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.