Iz ugla jedne žene Često ne živimo svoje snove jer smo previše zauzeti živeći svoje strahove

Ljubav i strah su dvije osnovne pokretačke snage. Kada se bojimo, povlačimo se iz života, a kada smo zaljubljeni otvaramo se i prihvatamosve ono što nam život nudi.

Strah je kočnica za naše želje, naše snove i sve ono što nas čini srećnima. Briše našu kreativnost i čini je nevažnom, nepotrebnom i površnom. Našu snovi se ne ostvaruju jer smo u životu dali previše prostora strahu. Često bježimo pred mogućim promjenama i ostajemo nepokretni za dalji napredak u životu.

Radije ostajemo u nečemu što nam je poznato, umjesto da rizikujemo i zaronimo u nove stvari koje su pred nama. Naš strah od najgoreg je često jači od želje za najboljim. Za snove je potrebna hrabrost, promjena i svjesnost.

Strah nas svega ovoga lišava i tjera nas da se povučemo ispred bilo kakve unutrašnje i vanjske promjene. Tek kada budemo u stanju suočiti se sa svojim strahovima moći ćemo razumjeti poruku koju oni skrivaju. Strah nije nešto što trebamo uništiti, bježati od njega ili ukloniti ga, već glasnik kojeg trebamo pogledati u oči.

Strahu je potrebna samo pažnja, a upravo tu pažnju nam je najteže oživjeti u nama samima. Kada osjetimo strah prvo što trebamo uraditi je prihvatiti ga. Na taj način ćemo ga spriječiti da upravlja nama i našim životom. Nakon što ga prihvatimo, moći ćemo preispitati razlog njegovog postojanja.

Takođe, možete podijeliti svoj strah sa drugim ljudima, onima kojima možemo istinski vjerovati. Eleanor Roosevelt napisala je: „Učinite nešto što vas plaši barem jednom dnevno“, jer je strah naš saveznik u unutrašnjem znanju, on nas obogaćuje, testira, budi iz naših navika i naše nepokretnosti.

Važno je da pokušamo vidjeti strah onakavim kakav jeste, kao božanskog glasnika koji je došao da nas probudi i pokaže nam neizmjerno bogatstvo koje trebamo pobijediti hrabrošću i odlučnošću. Prestanimo biti žrtve svojih strahova, postanimo heroji svoje unutrašnje istine.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.