Indijska masaža tjemena odlična je ako želite imati sjajnu i bujnu kosu

Tretmanom se povećava pokretljivost zglobova i fleksibilnost u vratu i ramenima, te cirkulacija i protok limfe

Kosu često može biti teško održavati zdravom i bujnom. Postoji toliko mnogo preparata za volumen kose no nažalost nisu svi efikasni, niti zdravi. Međutim, postoje neke jednostavne masaže koje možete raditi sami kod kuće i koje vam mogu biti od velike pomoći.

Jedna od njih je indijska masaža tjemena. Ova praksa stara je više od hiljadu godina i uključuje ritmičke pokrete prema akupresurnim tačkama.

Nježno prstima obje ruke lagano pritisnite tjeme i trljajte – ponovite ovaj postupak dva ili tri puta. Zgrabite u šaku kose i nježno je povucite kako biste se oslobodili napetosti. Pomoću dlanova stisnite sljepočnice i pravite krušne pokrete.

Masirajte i vrat i taj postupak ponovite nekoliko puta. Zatim palčevima, praveći male krugove, masirajte stražnju stranu glave.

Trljate tjeme glave sve od prednjeg do stražnjeg dijela. Ponavljate postupak nekoliko puta. Masirajte se otprilike 20 do 45 minuta.

Ova masaža osim što će vam kosu održavati bujnom, smanjit će i količinu stresa pod kojom ste. Također ublažava napetost i jača imunološki sistem. Tretmanom se povećava pokretljivost zglobova i fleksibilnost u vratu i ramenima, te cirkulacija i protok limfe.

Poboljšavajući protok krvi prema glavi, masaža olakšava pritisak na oči. Ona, osim toga čisti tjeme i otklanja probleme s kosom.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.