Imate 25, a same ste: Šta sad?

Ako si single, a pritom imaš preko 25, dobro znaš kako je kada te svi, počev od ukućana i članova šire porodice do prijatelja i komšija zapitkuju kako to da kod tebe nema baš nikog posebnog.

Kao da ti i samom nije dovoljno što su svi oko tebe u vezi, a ti nikako da upoznaš nekog, nego ti trebaju oni da ti svakodnevno stvaraju dodatni pritisak i govore kako „ti je vreme“ i da treba već da se udaješ/ženiš.

Veoma je iritantno i ponekad ti bude previše svih tih komenatara da jednostavno poželiš da te svi ostave na miru.

Ali da li će te oni zaista ostaviti na miru? Teško. Dosađivaće ti u nedogled, i kako vreme bude prolazilo stvar će postajati sve nepodnošljivija.

Jedina stvar koju možeš da uradiš i koja je jedina koja ti može pomoći, jeste da ostaviš sam sebe na miru. Da budeš u redu sa tim da još uvek nemaš partnera i prestaneš da forsiraš sebe da ti nešto moraš.

U nastavku pročitaj nekoliko saveta koji će ti pomoći da prihvatiš svoju „single situaciju“ i uživaš u svojoj slobodi.

Svi imamo svoj tajming
U redu je da imaš 20, muža i dvoje dece, isto kao što je u redu da imaš 30, stan i 3 mačke. Sve stvari se dešavaju onda kada smo za njih spremni i uvek u pravo vreme za nas.

Nemoj se opterećivati brojkama i upoređivati svoj život sa životima drugih. Sve ima svoje vreme, pa će tako i tvoje doći možda baš onda kad se najmanje budeš nadao.

Loše vesti – Niko ne dolazi da te spasi
Ovo možda zvuči malo surovo, ali je u stvari oslobađajuće. Nemoj da očekuješ da će se neko čudesno pojaviti i rešiti sve tvoje probleme. Umesto tog uzaludnog nadanja bolje je da preuzmeš odgovornost za sopstveni život i svoju sreću i izađeš iz začaranog kruga u kome sam sebe neprestano sažaljevaš.

Niko ne može da te učini srećnim osim tebe samog. Da, sa partnerom će sve biti samo mnogo lepše, ali veza nikako ne treba da bude jedini uslov tvoje sreće, već samo nadogradnja za već ispunjen život.

Iskoristi vreme da radiš na sebi
Dok si single možeš da uživaš u mnogim stvarima za koje možda nećeš imati vremena ili interesovanja kada budeš u vezi. U toku dana trudi se da radiš ono što te ispunjava, istražuj nova mesta, probaj nove aktivnosti, uči, razvijaj se.

Nemoj traćiti vreme na brigu i tugovanje što si sam, već se potrudi da uživaš u vremenu koje provodiš sa sobom. Samo na taj način će vreme koje budeš provodio sa budućim partnerom moći da bude još kvalitetnije.

Nisi sam, mnogi se osećaju isto
Neka istraživanja pokazuju da je oko polovina mladih osoba u Americi single, što je trend koji postoji i u Evropi. Sve češće, kada se osvrnemo oko sebe vidimo mlade, uspešne i lepe ljude koji su već duže vremena sami.

Neki svojim izborom, neki zbog nedostatka upoznavanja koje nam je pandemija priredila, ali činjenica je da je ovaj trend prisutan i nastavlja da raste.

Ovo su zapravo dobre vesti za sve koji su u potrazi za partnerom, jer izgleda da se tržište slobodnih neprestano širi, što nam povećava šanse da promenimo svoj emotivni status.

Dakle, shvatili smo. Opusti se i ne forsiraj ništa. Ispuni svoje dane nečim što te usrećuje i ne uznemiravaj se zbog konstantnih zapitkivanja brižnih strina i tetki. Veruj da će sve doći u pravo vreme za tebe i onda kada budeš spreman.

I, za kraj, da stvar ne ispadne previše ozbiljna, delimo jedan „mudri“ citat sa društvenih mreža koji nas je nasmejao, pa možda bude i vas.

Citat kaže: „To što još uvek nisi pronašao pravu osobu, ne znači da hoćeš!“ Sarkastično, izvrnuto, surovo, ali pre svega duhovito.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.