IDEJE ZA STVARANJE OPUŠTENOG DNEVNOG BORAVKA

Na početku svake godine susrećemo se sa predviđanjima stručnjaka o tome šta će to biti apsolutni hit kada je opremanje prostora u pitanju.

I ok, slažemo se da postoje neki trendovi koji jednostavno nikada ne izlaze iz mode, ali to ne znači da pristajemo na to da im slepo robujemo. Posebno kada je opremanje centralne sobe u svakoj kući u pitanju. Jer, složićete se, nijedna druga prostorija ne stavlja toliki akcenat na udobnost i opuštenost kao što je to dnevni boravak.

Da li ste se nekada pitali šta je to što jednom ovakvom prostoru daje taj savršeni osećaj topline i komfora? Da li su to neki specijalni komadi nameštaja koji nas automatski asociraju na druženje i intimne trenutke, ili je sama činjenica da se tu okupljamo nakon teškog radnog dana dovoljna da nam izmami osmeh na lice?

Odgovor se verovatno krije negde na sredini, ali činjenica je da postoji par trikova koje svaku dnevnu sobu u samo nekoliko poteza mogu načiniti idealnim mestom za uživanje, poput:

Izbegavanje previše neutralnih nijansi
Iako su neutralne nijanse gotovo uvek idealan način da se ide starom dobrom utabanom stazom i samim tim zaobiđu brojne greške koje se inače javljaju pri dekoraciji prostora, opuštenost baš i nije jedan od njih. Naravno, ovo ne znači da ih se trebate u potpunosti odreći, ali uvek imajte na umu da one trebaju da posluže da daju formu i definiciju prostoru a ne da potpuno preuzmu vlast.

Ubacivanje živopisnih nijansi
Uporedo sa smanjivanjem neutralnih, povećavajte unos živopisnih, šarenih boja. I ne, to naravno ne znači da od sobe trebate napraviti cirkus, već znači da ne smete robovati predsrasudama i zaobilaziti boje poput smaragdno crvene, jarko žute, safirno plave, samo zato što vam one predstavljaju previše hrabre varijante. Sve ove boje odišu toplinom i optimizmom a to je upravo ono što i želite da postignete, zar ne?

Tapete kao spas u zadnji čas
Jedno vreme jako popularna varijanta u srpskim domovima koja bi definitivno trebala da doživi svoje vaskrsenje. Tapete, kao i privremene nalepnice za zid su uvek idealan i krajnje jednostavan način da svom dnevnom boravku date nekakav poseban šmek. Ono što je jako dobro u celoj ovoj wallpaper priči jeste činjenica da se njima može ne samo oplemeniti čitav prostor već i jedan njegov konkretan deo, poput zida ili ugla koji želite posebno da naglasite.

Umetnička dela u maxi stilu
Jedna od boljih opcija za postizanje instant udobne atmosfere jeste odabir jednog umetničkog stila koji će zadovoljiti grandiozne potrebe dnevne sobe. Prirodni motivi na slikama su uvek idealno rešenje za tako nešto, s tim što bi uvek valjalo porazmisliti o nekoj XXL opciji ukoliko želite da naglasite neko žarište prostorije. Ona, dalje, može biti upotpunjena sitnijim varijantama ili nekim interesantnim, nesvakidašnjim dizajnom propratnog dekora, ali mi vas svakako savetujemo da nikada ne odustajete od hrabrih i smelih varijanti.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.