I bebe osjećaju kad se tata i mama svađaju

Bebe već u uzrastu od šest mjeseci znaju da li se tata i mama svađaju, a takve situacije postaju uzrok stresa i u najranijem dobu.

Dječji mozak osjetljiv je na promjene u tonalitetu glasa i na njih reaguje čak i u snu, pokazala je studija Univerziteta Oregon sprovedena na bebama starim šest do 12 mjeseci.Studija sprovedena na 20 beba, pokazala je da svađe u njihovom okruženju, naročito roditeljske, postaju uzrok stresa u najranijem dobu, prenosi “Foks njuz”.Stalna izloženost svađama može, navodi se u studiji, usporiti mentalni razvoj djeteta čak i ako ono spava za vrijeme svađe.Naučnici su koristili magnetnu rezonancu kako bi snimali mozak beba koje su spavale. Dok su u snu slušale razgovore u normalnom ili veselom tonu, prokrvljenost njihovog mozga kao i pokazatelji moždanih aktivnosti bili su uobičajeni. Kod ljutih, glasnih i uznemirujućih zvukova zabilježena je atipična aktivnost mozga.To objašnjava zbog čega su deca iz porodica u kojima ima mnogo sukoba i svađa kasnije osjetljivija i manje otporna na stres, kaže autorka studije dr Alis Grejam.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.