HRVATI ŠOKIRAJU: Miroslav, Bajaga, Željko i Seka su ČETNICI – hoće da im ZABRANE nastup u Zagrebu!

„Podržavali velikosrpsku agresiju.“

Zagrebačka zajednica udruženja hrvatskih veterana zatražila je zabranu nastupa srpskih pevača Bajage, Miroslava Ilića, Seke Aleksić, Željka Joksimovića, Cobija i Željka Samardžića na Rujanfestu od 13. do 22. septembra u Zagrebu, jer su, prema njihovim rečima, pevali četničke pesme i pozvali na agresiju na Hrvatsku.

U saopštenju koje potpisuje predsednik tog udruženja, Anton Tandar, piše da su oni posebno povređeni time što je slogan manifestacije „Pomakni svoje granice zabave“, navodeći da ih reč „granica“ asocira na ratni period u kojem su oni dali „svoju mladost, zdravlje i život“.

– Pozivamo naše sugrađane da nam se pridruže u bojkotu pevača koji nisu s našeg podneblja, te takvim primerom izraze svoje nezadovoljstvo, kako i organizatori ubuduće uzeli u obzir naše stavove i na naš Rujanfest pozvali muzičare u okviru naših kulturnih, teritorijalnih i ideoloških granica – pišu zagrebački veterani.

Oni su takođe pozvali sve merodavne institucije da „zabrane nastup pevača koji su za vreme velikosrpske agresije pevali četničke pesme i iskazivali podršku velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku“.

Interesantno je da se posebno izdvajaju imena Joksimovića, Samardžića, Seke Aleksić, Miroslava Ilića, Bajage i Cobija, mada oni nisu jedini srpski izvođači čiji je nastup najavljen na Rujanfestu. Osim njih, tamo će nastupiti i Ministarke, Dejan Matić, kao i muzičari iz Bosne, Džala Brat i Buba Koreli, Plavi orkestar i slovenačka zvezda Senida.

Navodi da su pomenuti muzičari pevali četničke pesme potpuno su apsurdni, s obzirom na to da većina njih, u vreme rata, ako se izuzmu Bajaga i Ilić, nisu ni bili muzički aktivni, a još manje su pozivali na sukobe sa zapadnim komšijama. Bajagu optužuju da je 1993. godine izveo pesmu „Armija srpska“, ali je on to demantovao, dok im kod Ilića smeta to što je na Kupusijadi 2015. pevao „Morem plovi jedna mala barka“.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.