Horoskop otkriva: Evo šta vaš znak najviše uznemirava i vodi u bolest

Znate li da se opustite ili reagujete previše impulsivno i time izazivate bolesti? Proverite kakvi ste: Ovan brzo gubi kontrolu, Blizanci previše pričaju kad su ljuti, Strelac je preveliki optimista…

OVAN

Za vas ništa lakše nego da izgubite kontrolu kada ste suočeni sa stresnom situacijom. S obzirom na to da vam je skoro nemoguće da izbegnete povremene eksplozije, pokušajte da naučite kako da se uzdržite. Kada ste u prilici da prasnete, brojite polako do 20, što je prilično stara metoda, ali koja uvek pomaže.

Alternativno rešenje bi bilo da odmah prošetate ili uradite nekoliko vežbica. Kada bes počne da splašnjava, počnite s relaksacijom, kao što je sporo i ravnomerno disanje.

Napetost najčešće osećate u temenu, čelu i mišićima vilice.

Uz pomoć tehnika relaksacije prvo morate da naučite da opustite ove delove tela. Ali pre svega treba da eliminišete nepotreban stres iz svog života, tako što ćete uvideti da nisu svi tako brzi i bistri kao vi. Nekima je potrebno više vremena za objašnjavanje pre nego što zadovolje vaše visoke standarde.

BIK

Vi ste uglavnom smirena osoba, koja je skoro uvek u stanju da se savlada, ali i vama se dogodi da prenaglite. U tim trenucima vaša eksplozija se može meriti s nuklearnom bombom.

Do sukoba najčešće dolazi kada vam se suprotstavi neko još tvrdoglaviji od vas. S obzirom na to da je vaše ponašanje, kada se razbesnite, neugodno za sve oko vas, povremeno sebi dajte oduška kroz fizičke vežbe i smireni razgovor o svojim osećanjima.

Napetost vam je najčešće izražena u vratu i viličnim mišićima. Gornji deo leđa takođe trpi kada napetost duže traje. To je uzrokovano tenzijom u vratnom delu kičme. Kada osetite da nailazi nervoza, počnite s dubokim disanjem i opuštanjem mišića, da biste što pre opustili najugroženije delove.

BLIZANCI

Vi pucate od energije, koja se ponekad pretvara u napetost. Kako ste stalno u potrazi za novim iskustvima i izazovima, i mnogo toga započinjete u isto vreme, kada dođete u stanje stresa skloni ste da kažete ono što inače ne bi trebalo. Inače, vi uvek imate mnogo toga reći kada ste ljuti.

Morate uvideti da ništa ne dobijate nerviranjem zbog beznačajnih stvari. Ako predosetite da ćete iskočiti iz svoje kože, zastanite na trenutak, razmislite o neželjenim posledicama, koje vaše reči izrečene u besu mogu imati. Kada ste pod stresom napetost vam se akumulira u predelu ramena, grudnog koša, ruku i dlanova.

Pri prvom nagoveštaju sukoba započnite s dubokim disanjem. Čim osetite da ste nervozni, usporite disanje i počnite s relaksacijom mišića da biste olakšali tenziju u najugroženijim dijelovima. Što češće grejte ruke.

RAK

S obzirom na to da ste preterano osetljivi, vrlo lako dolazite u situaciju da budete pod stresom. Kada ste uznemireni u stanju ste da svom snagom udarite na uzrok svog besa. Iako ste obično pasivni, možete veoma dugo biti ljuti. Samo vas Škorpija u tome može nadmašiti.

Česte ljutnje ili osećaj neprijateljstva izjedaju vas i mogu izazvati velike fizičke smetnje u vašem organizmu. Pokušajte shvatiti da je većina pretnji koje primećujete bezopasna. Samo ćete u tom slučaju uspeti da se delotvorno suočite i izborite s pravom krizom kada naiđe.

Napetost u vašem organizmu najviše se pokazuje u grudima i stomaku. Stres negativno utiče na disanje i sistem za probavu. Kada osetite da vam uznemirenost ili uzbuđenje rastu, počnite sa abdominalnim disanjem. Vitalne delove tela ćete opustiti uz pomoć tehnike opuštanja mišića.

LAV

Najčešći uzrok zbog kojeg se vi osjećate pod pritiskom je kada neko pokušava da vas zaseni ili ismeje. S obzirom na to da ste okupirani svojim ponosom i očuvanjem svog dostojanstva, naviknuti ste na kontrolisanje svog temperamenta, naročito ako bi vas eksplozija besa prikazala u negativnom svetlu. Isto tako vas može iznervirati ako vas neko pokušava sprečiti da u nečemu uživate.

Ukoliko ipak pokušate da radite normalno, a nalazite se pod prekomernom tenzijom, efekti će se osetiti na radu srca, vratu ili čak oslabljenom vidu. Sve što deluje na srce ili cirkulaciju može povratno delovati na čitav organizam. Stoga je stres opasnost za čitavo vaše telo. Čim osetite da gubite kontrolu nad sobom, koncentrišite se na pravilno disanje. Umirite se i svedite broj udisaja na 8 – 12 u minuti. Svakodnevno radite vežbe istezanja da bi vam kičma što duže ostala savitljiva.

DEVICA

Iako delujete relativno opušteno, i vi znate biti preterano uzrujani, naročito oko nekih detalja. Vi se mnogo više brinete o svemu nego što ljudi oko vas mogu da pretpostave.

Ukoliko frustracija traje preterano dugo, efekt na vaše zdravlje može biti veoma ozbiljan. Možda biste se osećali lakše ako biste pisali ponešto o onome što vas muči. To ne morate nikome da pokažete ako ne želite. Važno je da uzrok vaše napetosti izađe iz vas.

Napetost deluje na vaš nervni sistem i na organe za probavu, a rezultat je da vam je čitavo telo pod stresom. Kada osetite da ćete se iznervirati, nađite neko mirno mesto, makar samo u svojoj glavi.

Bez obzira na to gde se nalazite, usporite disanje i trudite se da bude duboko. Svakodnevno šetajte i radite lagane vežbe, što će povoljno uticati na vaš nervni sistem, i naučiti vaše telo da se opušta kada je to potrebno.

VAGA

Vi ste jako osetljivi na napeta stanja, naročito kada su ona prouzrokovana ličnim odnosima. Vaš simbol je vaga, mada vas je moguće izbaciti iz ravnoteže ako dođete u sukob s onima do kojih vam je stalo. Uradićete skoro sve što je u vašoj moći da izbjegnete sukobe, ali ako ste sterani u ćošak, borićete se kao ljuti tigar. Život bi vam bio mnogo jednostavniji kada biste prestali da brinete kako da svima udovoljite. Pokušajte da radite ono što vas čini srećnim.

Napetost se obično koncentriše u leđima, u nivou bubrega i blizu struka. Kada je kičma napeta, čitav organizam trpi. Svakodnevno radite vežbe istezanja da biste što duže održali kičmu elastičnom. Kada već vidite da se nerviranje ne može izbeći, probajte sa sporim i smirenim disanjem, tako da vam se stomak diže kod svakog udisaja. Praktikujte grejanje ruku ili da svakodnevno upražnjavate tehniku relaksacije mišića.

ŠKORPIJA

Vaše emocije su toliko snažne i duboke da vi i u svakodnevnom životu pronalazite razloge za stres. S obzorom na to da ste tajanstveni i da žudite za tim da uvek imate kontrolu, vi u sebi akumulirate mnogo napetosti koje niko nije svestan.

Ako sve svoje probleme suviše dugo čuvate u sebi, unutrašnje ključanje je neminovno. Strah, ljutnja i frustriranost utiču na organizam da oslobađa destruktivne hormone, što kao konačni rezultat može imati ozbiljne psihičke poremećaje. Za vas je od vitalne važnosti da naučite kako da se borite sa stresom, pomoću vežbi i smanjenja praga osetljivosti.

Napetost se može odraziti i na vaš seksualni život, kao i na sistem za pražnjenje u organizmu. Kada osetite da postoji mogućnost od stresne situacije, odmah započnite s abdominalnim disanjem i mišićnom relaksacijom, koji će vas najefikasnije osloboditi napetosti.

STRELAC

Vaš optimizam čini da ste ređe od drugih izloženi stresu. Vi umete da se smejete svijim greškama, jednako slatko kao i tuđima. Oštri i prodorni komentari su vaš uobičajeni način da se izborite s onima koji vam dosađuju. Ono što svakako najviše mrzite su nečiji pokušaji da vam ograniči slobodu i nezavisnost.

U tim situacijama ste zaista u stanju da se razbesnite.
Vi ste osoba koja na prekomernu napetost reaguje tako što se prepusti jelu i piću. Strelci su skloni gojaznosti, koja im se naročito povećava u stresnim periodima. Obilje jake hrane ili napitaka koji debljaju brzo će uticati da vam se poveća obim struka i težina. Kada osetite da ste razdražljivi, odmah započnite s pravilnim i dubokim disanjem. Istovremeno, ne zanemarujte mišićnu relaksaciju koja najbrže eliminiše napetost.

JARAC

Vi predstavljate ekstremni slučaj samokontrole i orijentiranosti ka postavljenom cilju. Kako ste jako okupirani ostavljanjem dobrog utiska, naučili ste sebe da svoj temperament držite na uzdi, pogotovo ako bi vas pokazivanje ljutnje moglo prikazati u nepovoljnom svetlu. Jako ste strogi prema sebi, pa je i u većini slučajeva napetost koju osećate rezultat vaših preteških i prevelikih zahteva koje sami sebi postavljate. Opustite se ponekad, izađite u prirodu, osetite miris cveća i videćete kako će napetost neprimetno nestati.

U stresnim stanjima zglobovi vam se stežu ili vas bole. Kosti, kolena ili drugi zglobovi su u takvim prilikama podložni povredama, jer vaše kretanje je nespretno i lakše se može dogoditi da budete povređeni. Pri prvom nagovještaju stresa počnite s dubokim disanjem i opuštanjem mišića, jer ćete tako najlakše eliminisati neprijatne fizičke popratne pojave napetosti.

VODOLIJA

Vi prilično čvrsto kontrolišete svoju narav i emocije. Iako volite promene, vaši pogledi su uglavnom stabilni. Kako ste po prirodi intelektualna osoba, rado drugima opraštate njihove mane, nedostatke i hirove. Ali, ponekada vam ipak zasmeta i naljuti vas očigledna nepravda. Kada vas nečije ponašanje isprovocira i dovede u stanje napetosti, pokušajte sve razrešiti svojom izuzetnom veštinom smirenog i logičnog razgovora. Ako druga osoba nije spremna na razgovor, distancirajte se od problematične situacije, ako je moguće barem mislima.

Vaš delikatni nervni sistem reaguje negativno na stres, a to se dalje odražava na vaš um i telo. Vi često osećate tenziju u nogama i donjem delu leđa. Skloni ste grčevima u nogama, koji su najčešće posledica stresa. Kada osetite da ste uznemireni, momentalno počnite s vežbama dubokog disanja i opuštanja muskulature. Posebnu pažnju obratite na noge i leđa.

RIBE

U stanju ste da vremenom nagomilate toliko napetosti u sebi, da to može uništiti vaše emocionalno stanje i ugroziti vaš mir. Kako ste jako osetljivi i pri tom volite mir, vi nikada svesno ne želite nikoga da povredite, mada su konflikti ponekad neizbežni. Za vaše je dobro da ponekada date sebi oduška, jer u protivnom možete jednog dana ustanoviti da je cena za suzdržavanje bila prevelika.

Stres ostavlja posledice na vaš imunološki sistem. Limfni sistem je u organizmu borac protiv bolesti. Kada ste psihički ugroženi stresom, lakše ćete dobiti bilo koje virusno oboljenje.

Uvek sebi priuštite dovoljno odmora, naročito onda kada prolazite kroz životno razdoblje s puno problema. Izbegavajte preterivanje u bilo čemu, pa i u emotivnoj sferi.

Kada osetite da ste nervozni, idite na neko mirno mesto, makar to bilo samo u vašim mislima. Odlutajte što dalje. Dišite duboko, opustite mišiće i olakšajte svoju napetost. Održavajte svoj energetski nivo tako što ćete jesti namirnice koje sadrže malo masti i holesterola. Obavezno vežbajte, bar tri puta nedeljno. Težite emotivnoj ravnoteži.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.