HOROSKOP I IME: Škorpija je Ognjen, Lav Viktor!

Ne samo što određuje vaš karakter, natalna karta ima bitnu ulogu i u odlučivanju vašeg imena. Pogledajte kakvu!

Kada se analizira ime, gleda se u znak u kom počinje vrh trećeg polja vladara i u kom je znaku, njegovi aspekti ali i planete. Čestoplaneta na samom “Asc” može nadjačati simboliku trećeg polja, što znači da nas ljudi mogu znati po nadimku ili nekom imenu koje smo stekli tokom života, a ne po imenu koje nam je određeno pri rođenju.

Kako bi se odredilo poreklo našeg imena, potrebno je poznavati astrološke simbole.

Pogledajte ta značenja prema opštim pravilima, pa i sami utvrdite odakle potiče vaše ime i njegovoznačenje.

OVAN, ŠKORPIJA, MARS

Oni simbolizuju imena koja asociraju na nešto borbeno, pa su ta imena ona koja u sebi sadrže reč “boj, “bor” (borba), “bra” (braniti). Ta imena su: Bojan (u sebi sadrži reč “boj”), Branimir, Borjanka (brzo, naglo, vodeće), pa i imena nekih velikih vladara, ratnika, vojnika, kao što su Aleksandar (od Aleksandra Velikog), Viktor, Viktorija (pobeda), Ognjen (vatra).

BIK, VAGA, VENERA

Ona simbolizuju lepa imena koja asociraju na umetnost, lepotu, cveće i voće, pa su to sva imena koja sarže “mio”, “milo”, “mila”, “drag”, “cvet”, “mir”, “boje” (Miodrag, Milena, Milina, Ljubica, Milica, Dragan, Dragana, Miroslav, Mirko, Marija, Željana, Željka, Cveta, Ruža, Ružica, Višnja, Dunja, Violeta, Jagoda, Nevena, Jasmina, Jasna).

BLIZANCI, DEVICA, MERKUR

Po ovim znakovima, imena simbolizuju dvojnost, dva imena u jednom, poput Anamarija, ali i kratka imena (Ana, Maja, Tea, Mia, Lea), kao i imena koja ukazuju na nešto (malo, sitno, umanjeno) završavaju se sa “ca” (Jovica, Milica, Nadica, Verica).

RAK, MESEC

Simbolizuje često i tradicionalno ime koje je poteklo sa podneblja na kojem živi. Kod nas bi to bila srpska imena jer Mesec simbolizuje predake, tradiciju, biljke, voće, belu boju, dušu, tečnost, mora, noć i zvezde (Dušan, Dušica, Jagoda, Višnja, Jadranka, Zvezdana, Suzana, Snežana, Sanja, Marina koja potiče od latinske reči “morska”, Jovan, Ivan, Ivana, Ivanka, Jovana, Jelena).

LAV, SUNCE

Označava svetlost, sjaj, slavu, kraljeve, vladare, presto, zlato i drago kamenje, pa su dobijena imena ona koja su nasleđena od nekog predaka koji se istakao po svojoj hrabrosti (Svetlana, Zlatan, Zlata, Zoran, Zorica, Danica, Danijela, Danijel, Viktorija, Viktor, Jelena).

ŠKORPIJA, PLUTON

Slično kao i kod Marsa, samo što je on razorniji pa mu odgovaraju imena kao što su Ognjen i Uglješa.

STRELAC, JUPITER

Ova dva znaka simbolizuju znanje, mutrost, veru, religiju, imena svetaca, strana imena, mitološka, simbolizuju i davanje, dobrotu, sreću, slobodu (Vera, Sofija, Kristina, Jovan, Anđela, Anđelko, Bogoljub, Bogdan, Dobrica, Srećko, Ilija, Slobodan, Sava).

JARAC, SATURN

Simbolizuje stara imena koja su očuvana do danas, dobijena po ocu, majci, dedi, babi ili nekom predaku, predstavljaju istoriju i označavaju velikane, vojskovđe, strah, hladnoću i zimu (Strahinja, Snežana, Nikola, Đorđe, Đurađ, Vuk, Vukašin).

VODOLIJA, URAN

U ovu kombinaciju spadaju neobična i nesvakidašnja imena koja su na isti način dobijena, koja simbolizuju preokrent, bunt, slobodu, ali i moderna i nova imena, kao i imena genija (Slobodan, Dominik, Danina, Tea, Leonardo, Despot, nenad).

RIBE, NEPTUN

To su imena koja su povezana sa snovima, duhovnošću, misterijom, vodom i morima (Sanja, Vera, Marina, Anđela, Božidar, Bogoljub, Jadranka, Sava, Suzana, Zvezdana).

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.