HOROSKOP: Aleksandar Graham Bel

ALEXANDER BELL – 3.3.1847., RIBA Ljudi se neretko bave baš onim što im je uskraćeno i čega nemaju. Baš to za njih predstavlja najveći izazov. Tako je bilo i u porodici Alexandera Grahama Bella, najzaslužnijeg za izum telefona. Poznato je naime, da su njegova majka i njegova žena bile gluve. U Bellovoj obitelji učilo se komunicirati s gluvima, pa je to znao i poučavao i on sam. Ali to je bio i motiv da se pozabavi istraživanjima prenosa zvuka na daljinu koja su u konačnici dovela do njegova izuma telefona.

Bell je Riba koja uvek saoseća s drugima, ali ima dosta planeta i u Ovnu koji je pokretač i uvek prvi u nečemu. Ovakav spoj doneo je karakter koji je kombinacija blagog i odlučnog, poveznica inuticije i akcije. U svakom slučaju, bio je dovoljno dalekovidan i s dovoljno mašte da je mogao zamišljati kakav bi to bio način komuniakcije na daljinu. To je bila Riba u njemu i to vrlo dosledna u tome, jer i Bell ima konjukciju Sunca i Saturna.

Ipak, ono što ga je pokrenulo i učinilo da sve to ne ostane na nivou mašte, jeste Uran u Ovnu, ali i njegov vladar po Ribi – Neptun u inovativnoj Vodoliji. Težnja da bolje razume druge i da im se omogući da kontaktiraju i onda kad nisu blizu jedno drugoga, u to vreme bila je vrlo moderna, gotovo revolucionarna. Sve to daju malo pre spomenute pozicije planeta.

Nije teško zamisliti jednu lucidnu Ribu kako kreće u avanturu izuma sa strašću jednog Ovna gde su mu bili osim Urana, i Venera i Pluton.

Karmički čvor u Vagi govori da se radi o osobi koja je svakako težila da usreći svoju bolju polovinu, potruditi se život udvoje da učini boljim, da razume drugu stranu, da prihvati kompromise. Baš ta pozicija čvora u Vagi bila je okidač da svoje ideje i praktične akcije usmeri u pravcu komunikacije i poveže ljude i onda kad fizički nisu zajedno. Jer Vaga uvek nastoji da poveze, najčešće dvoje – a toliko je i potrebno za komunikaciju.

Bell je prepoznao svoju misiju i sledio ju je bez zadrške. Jedan njegov problematični aspekt jest kvadrat Urana i Marsa koji mu je zasigurno doneo i mnoge stresove i neočekviane obrte. Kod nekoga se ovo može manifestovati i kao gluhoća, a u ovom slučaju verovatno je isti aspekt bio povezan s kućom braka ili majke, ali možda i šire, jer je Bell podučavo gluve da komuniciraju. On takođe ima i kvadrat Saturna i Jupitera koji govori o određenim stradanjima – verovatno se radi o tragediji u njegovoj porodici, jer je poznato da su mu dva brata umrla od TBC-a, pa se porodica posle preselila iz rodne Škotske u Kanadu. Ne samo da ga je to pogodilo, nego ga je i pokrenulo.

Teško bi danas bilo zamisliti svet bez telefona i mobitela. Prvi korak u tome, naizgled mali, ali možda i najznačajniji, doneo nam je ovaj čovek iznimne inuticije i velike pokretačke snage.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.