Haute Couture modeli

Volim velika porodična okupljanja, kad se skupe sve generacije. Ta toplina… To je emocija koju sam htjela prenijeti danas”, rekla je kreativna direktorica Chanela, Virginie Viard za nedavno prikazanu kolekciju!

Sad kada se prašina slegla (ili ipak nije), možemo da rezimiramo šta smo sve vidjeli, šta je na wish listama ljubiteljica mode širom svijeta i koji komadi su nam se najviše dopali…

I baš kao da su izašle s neke porodične fotografije vjenčanja iz 1920. godine, modeli su nosili čipke, duge haljine, štras, bisere, motive leptira, upečatljive kragne i manžete. Zato je i nizozemski fotograf, Anton Corbin fotografisao ovu haute couture kolekciju u stilu porodičnih portreta.

Ideja plesa, slobode i ljetnih večernjih druženja takođe je ukomponirana kolekciju, a karakterišu je komadi od krepa, mekane roze boje u kombinaciji s bolerom i dvobojne Mary-Jane cipele s dvostrukim trakama u stilu onih koje nose plesači tanga. Duga otvorena suknja od čipke koja se nosi nad haljinom još je jedan upečatljvi moment kolekcije, a sve to ima zajednički nazivnik u misiji lace Virginie Viard: “Uvijek razmišljam o tome što bi žene voljele imati danas u svojoj garderobi, a da im više nije dostupno”.

A ovako je to izgledalo na pisti…

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.