Greške u uređenju doma koje pokazuju neukus i manjak stila

Kada jure za trendovima, mnogi se često izgube u tome, pa prekrše čak i ona osnovna pravila u dizajnu.

Odabir boja za enterijer jedan je od najbitnijih koraka u sređivanju doma. Boje i te kako utiču na cjelokupnu atmosferu doma, pa i na raspoloženje ukućana.

U nastavku slijede neke od najčešćih grešaka koje mnogi prave kada biraju boje za enterijer.

Previše bijelo
Kada je soba kompletno bijela (bijeli zidovi, pod, tepisi, nameštaj, stolarija), djeluje vrlo monotono i dosadno. Zašto ne biste ubacili nekoliko zanimljivih detalja upečatljivih boja? Recimo, jastučiće u bojama, drugačiji tepih, slike i slično. Bijela se odlično slaže sa svakom bojom, i tu njenu prednost treba znati iskoristiti!

Bespotrebno zoniranje bojama
Kada su u pitanju stanovi otvorenog tipa, ljudi često greše kod zoniranja prostora bojama. To znači podjelu zidova po zonama uz pomoć različitih boja. Međutim, često se dešava da stanu zapravo i nije neophodna takva podjela.

Jurenje za trendovima
Kada jure za trendovima, mnogi se često izgube u tome, pa prekrše čak i ona osnovna pravila u dizajnu. Na primjer, nedostatak kontrasta u sobi bež boje, stvara se utisak življenja u kutiji, upravo zbog jednoličnosti i monotonije.

Osvijetljenje
Uvijek treba imati na umu da boje u stanu drugačije izgledaju na prirodnoj dnevnoj svjetlosti, a drugačije noću, pod vještačkim osvijetljenjem. O tome naročito treba voditi računa kod odabira tamnijih boja za stan – potrebno je dosta lampi i sijalica.

Boja poda i plafona na kraju
Boju i meterijal poda istovremeno birajte sa ostatkom boja u stanu. Tepisi i pod i te kako utiču na cjelokupnu impresiju, a isto važi i za plafone.

Pogrešno kombinovanje boja
Kod kombinovanja boja, jednoj uvijek treba da date prioritet. Ona nek vam bude u fokusu. Dakle, ne mogu sve boje biti podjednako zastupljene. Glavna boja treba da zauzima najmanje 60 odsto ukupnog prostora.

Igranje sa kontrastom
Igranje sa kontrastima nije nimalo lako – skoro uvijek ste na granici između dobrog stila i lošeg ukusa. Uvijek postoji rizik da spojite boje koje loše idu jedna s drugom.

Monohromatski stil
Soba mnogo bolje izgleda kada nije u potpunosti jednobojna. Svojoj omiljenoj boji svakako dajte prioritet, ali razbijte jednolikost detaljima u drugim bojama.

Previše živopisnih boja
Previše živopisnih boja na jednom mjestu ima pogrešan efekat, i može da iritira oko. Budite umjereni, neka vam to bude zlatno pravilo kod uređenja doma.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,05 EUR

MAKEDONIJA

35,4 MKD

CRNA GORA (fix)​

1,01 EUR

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.