Gordana Lazarević – Biografija

Gordana Lazarević je vrsna pevačica sa naših prostora, koja je svoju istoriju na javnoj sceni, koja inače traje više od 4 decenije, obeležila isključivo muzičkim uspesima, dok je svoj privatni život uvek držala po strani, osim što se s vremena na vreme u javnosti hvali svojim potomcima.

Stavljena na pijedastal jugoslovenske narodne muzičke scene, Gordana Lazarević je tokom godina stvorila veliki broj hitova koji će zauvek ostati njen pečat.

Biografija
Gordana Lazarević je rođena 1954. godine u Takovu, na prostoru tadašnje Jugoslavije.

Po završetku osnovne škole, Gordana Lazarević je upisala Turistički smer u Ekonomskoj školi u Beogradu, zbog čega se i preselila iz Takova u prestonicu.

Po završetku srednje škole, Gordana Lazarević je upisala i Višu turističku školu, ali ovo nikada nije završila.

Naime, u ovom periodu je Gordana Lazarević shvatila da je muzika njen pravi poziv. Vođena time, najpre je postala član KUD – a ,,Ivo Lola Ribar”, sa kojim je proputovala celu bivšu Jugoslaviju, pa i brojne okolne zemlje.

Za vreme svog članstva u KUD – u ,,Ivo Lola Ribar”, Gordana Lazarević je upoznala kompozitora i tekstopisca Milutina Popovića Zaharu, sa kojim je ubrzo započela profesionalnu saradnju.

U tom periodu je i započela svoju profesionalnu muzičku karijeru, te 1975. godine i snimila svoj prvi album, a ubrzo su Milutin Popović Zahara i Gordana Lazarević započeli i vezu, koju su kasnije 1980. godine krunisali i brakom. Milutin Popović Zahara su dobili dvoje dece – Mariju i Miloša, a svoj brak su okončali 1990. godine.

Inače, ćerka Gordane Lazarević, Marija, je diplomirani pedagog i ponosna majka ćerke Dunje i sina Balše, a sin Miloš je postao reditelj i uskoro planira da kruniše svoju dugogodišnju vezu sa devojkom Svetlanom brakom,

Što se Gordane Lazarević tiče, nakon što su njena deca odrasla i stasala, ona je upoznala izvesnog biznismena Branka, koji je imao dve kompanije u Beogradu, sa kojim je započela vezu, a koga je uvek predstavljala kao jedinu ljubav njenog života.

Branko je umro u svojoj 55. godini života, a Gordana Lazarević ga nikada nije prebolela, niti se u potpunosti oporavila od ovog gubitka. Inače, Gordana Lazarević nije želela da se uda za svog novog izabranika, iz prostog razloga što je smatrala da to ne bi bilo fer prema njenoj deci.

Danas Gordana Lazarević živi na Bežanijskoj kosi sa svojim sinom Milošem, a, kako sama kaže, najviše voli kada joj u posetu dođu njeni unuci, Dunja i Balša, sa kojima proživljava drugu mladost.

Karijera
Kao zvanični datum početka profesionalne muzičke karijere Gordane Lazarević se uzima 1973. godina, kada je počela da peva u grupi ,,Đerdani”, zajedno sa koleginicama Gordanom Gocom Stojićević i Snežanom Đurišić. Svoj prvi album je izdala 1975. godine, a na njemu se nalazilo 32 obrade izvornih vranjanskih pesama.

Prvi zvanični solistički album sa svojim pesmama je Gordana Lazarević izdala 1977. godine u saradnji sa diskografskom kućom ,,Jugoton”, a ovaj album je nosio naziv ,,Noć meraka”. Na njemu su se našle pesme ,,Zone Zamfirovo”, ,,Merak, Merak”, ,,Zašto, Sike”, ,,Jordanke, mori”, ,,Bolna leži”, ,,Stoj, Ano, bela Grčinjo”, ,,Mito, Mitanče”, ,,Cano, le”, ,,Mamino Mitke”, ,,Duj, Duj – Niška banja”, ,,Slavuj pile” i ,,Iz banju ide”.

Drugi album Gordane Lazarević, ponovo u saradnji sa ,,Jugotonom”, izlazi 1978. godine i nosi naziv ,,Koštana, a na njemu se nalaze pesme ,,Šano, dušo”, ,,Stojanke, bela Vranjanke”, ,,Što si, Leno, na golemo?”, ,,Kraj Vardara sedeše”, ,,Ruse kose, curo, imaš”, ,,Čoček”, ,,Keremej Li”, ,,Da znaeš, mori mome”, ,,Zašto, sike, zašto?”, ,,Otvori mi, belo Lenče” i ,,Džanum na sred sela”.

Nakon objavljivanja albuma ,,Koštana”, Gordana Lazarević prekida saradnju sa diskografskom kućom ,,Jugoton” i do 1996. godine sarađuje isključivo sa diskografskom kućom ,,PGP RTB”. Za to vreme, izdaje sledeće albume:

– 1981. godine album ,,Gordana Lazarević”, sa pesmama ,,Hej, momci, hej, mladići”, ,,Poslednja čerga”, ,,Moravac, Moravac”, ,,Lolo moja, Lolo garava”, ,,Jesen stiže, moj Dragane”, ,,Tri put sam ga ljubila”, ,,Došlo doba da se ljubav proba”, ,,Mara, mara, maramica”, ,,Kišobran”, ,,Kotarica”, ,,Magla padnala” i ,,Merak, merak”.

– 1982. godine album ,,Nije, nije šala”, na kom se, pored naslovne numere, nalaze i pesme ,,Deca Šumadije”, ,,Kaži, kaži”, ,,Kiša pada na Šeboje”, ,,Zbog tebe”, ,,Čokarlija”, ,,Među javom i međ’ snom”, ,,Rasplela ja sam kosu”, ,,Tako lako” i ,,Kad bih znala koju sada ljubiš”.

– 1983. godine izlazi album ,,Trebaće ti verna žena”, na kom se, pored istoimene pesme, nalaze i ,,Hej, momče, je l’ ti fino?”, ,,Odričem se svega”, ,,Svi su momci vešti lovci”, ,,Moja lika kao Amerika”, ,,Oči zovu”, ,,Hajde, Rade, da sviramo gajde”, ,,Oprosti mi”, ,,Poljubiću drugog iz inata” i ,,Zora je”.

– 1984. godine izlazi album ,,Parižanka”, sa pesmama ,,Parižanka”, ,,Pobedio si ti”, ,,Ero, ero”, ,,Oprosti mi što mislim na tebe”, ,,Autobus”, ,,Hej, mama, jure me mladići”, ,,Hop, Žiko, hop”, ,,Nije ljubav ako ne boli”, ,,Kako da mi vratiš mladost?”, ,,Dala sam ti sve” i ,,Možemo li srećni biti?”.

– 1986. godine izlazi album ,,Zaljubljena žena”, na kom se, pored pesme ,,Zaljubljena žena” nalaze i pesme ,,Greh učinih”, ,,Idi pravo”, ,,Rođena sam da varam mladiće”, ,,Zbog te tvoje Jelene”, ,,Svilen konac”, ,,Montenegro”, ,,Milka, Milka”, ,,Dodirni obraze moje” i ,,Otvori oči i pogledaj”.

– 1987. godine je objavljen i album ,,Meni treba ljubav”, na kom se nalaze pesme ,,Meni treba ljubav”, ,,Tajno moja”, ,,Curice se zabavljaju”, ,,Mama, hoću kući”, ,,Kad u vojsku pođeš”, ,,Hoće Čeda”, ,,Na starom Varadinu”, ,,Ptice umiru pevajući”, ,,Opasna sam” i ,,Rani me pesmom”.

– 1988. godine, u pratnji ansambla ,,Sve zvezde” Milutina Popovića Zahare, izlazi album ,,Želja mi je”, sa istoimenom numerom i pesmama ,,Hej, krčmaru”, ,,Azbuka”, ,,Tuga”, ,,Eh, što nisam cvet zumbula”, ,,Više od slobode”, ,,U tebe sam zaljubljena”, ,,Dala sam ti mladost”, ,,Ne zatvaraj pred istinom oči” i ,,Žena prijatelja tvog”.

– 1989. godine se pojavljuje i album ,,Robinja ljubavi”, na kom je Gordana Lazarević otpevala pesme ,,Robinja ljubavi”, ,,Voliš li me?”, ,,Hoću, hoću, sokole”, ,,Poljupci će moji da naprave lom”, ,,Svirajte mi ,Marš na Drinu”, ,,Što ne dođeš?”, ,,Skini prsten”, ,,Ne vredi, ne vredi”, ,,Zar te nisam ljubila?” i ,,Svilen konac”.

– 1991. godine Gordana Lazarević objavljuje album ,,Eh, da si me voleo”, na kom je imala i pratnju orkestra Miše Mijatovića, koji su ukrasile numere ,,Razočarana”, ,,Pomozi mi, Bože”, ,,Bila sam život tvoj”, ,,Mnogo sam te volela”, ,,S tobom bilo gde”, ,,Eh, da si me voleo”, ,,Nek pukne grom”, ,,Jesi li me ikad voleo?” i ,,Razbi se čaša sama”.

– 1993. godine na albumu ,,Ako treba” su i numere ,,Koliba kraj puta”, ,,Kolačiću moj”, ,,Maramu mi dajte”, ,,Ti si krv u mojim venama”, ,,Opasne sitnice”, ,,Povedi me”, ,,Cigančići”, ,,Javna tajna” i ,,Kao Boga ja te gledam”.

– 1994. godine na albumu ,,Ja sam vatra” se, pored naslovne numere, nalaze i pesme ,,Moja dunjo iz ormana”, ,,Evo spremne postelje”, ,,Gde si sad?”, ,,Vidovdan”, ,,Napi’ se”, ,,Ti si duša duše moje”, ,,Trista godina sreće”, ,,Lažni biseru” i ,,Svilen konac”.

– 1996. godine, na poslednjem albumu koji Gordana Lazarević snima sa ,,PGP RTB” – om, a pod nazivom ,,Hiljadu zastava”, nalaze se i pesme ,,Znaš šta”, ,,Mene majka othranila medom”, ,,Zvezdo, zvezdice”, ,,Uzalud je”, ,,U bol si mi obojio dane”, ,,Ja te pijem noćima”, ,,Haljina bela” i ,,Možeš li da me zaboraviš?”

U narednom periodu, Gordana Lazarević izdaje albume ,,Mala žena” 1999. godine, ,,Ćeraćemo se” – 2001. godine, ,,Goca Lazarević” – 2003. i 2006. godine i ,,Moje najlepše pesme” – 2010. godine.

Ime i prezime: Gordana Lazarević

Nadimak: Goca

Datum rođenja: 1954. godina

Mesto rođenja: Takovo kod Gornjeg Milanovca, Srbija

Zanimanje: Pevačica narodne i folk muzike

Instagram: https://www.instagram.com/gocalazarevic_official/

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.