Glavna pravila koja možete koristiti za dekor kuće

Boja najčešće predstavlja najveći izazov pri dekoru enterijera.

S obzirom na broj boja i nijansi koje postoje, greške u dekoraciji enterijera se neminovno mogu dogoditi. Ključna stvar na koju morate obratiti pažnju prilikom izbora vaših omiljenih tonova, jesu njihove proporcije, bez kojih će željeni efekat izostati. Da biste izbegli taj nemili scenario, prelistajte našu galeriju i otkrijte zlatna pravila upotrebe boja u enterijeru.

PRAVILO 60 – 30 – 10
Klasično pravilo 60 – 30 – 10 je ono sa kojim nema greške. Deluje uvek, bez obzira na vašu ličnu estetiku i stil koji ste odabrali. Pri dekoru koristite tri boje, a njihov procenat prisutnosti u prostoru je 60, 30 i 10%.

Prvi korak je odabir najdominantnije boje one koja će vladati prostorom. Njoj dodeljujete 60 % prostora. Sledeća je boja koja će praviti balans u prostoru. Ona zauzima oko 30 % prostora, a na samom kraju vas očekuje izbor akcentne boje od 10 %.

HLADNI TONOVI PROTIV TOPLIH TONOVA
Izbor toplih i hladnih boja uticaće na ukupnu energiju u vama željenom prostoru. Tople boje donose prijatan osećaj i čine ambijent raspoloženijim, dok su hladni tu da stvore svež i prozračan prostor. Tople tonove je poželjno koristiti u trpezariji i kuhinji, dok hladni najbolje izgledaju u spavaćim sobama i kućnim kancelarijama. Dnevna soba je prostor u kom možete izmešati ove boje i stvoriti harizmatičan prostor.

Šema suprotnih boja je poželjna pri dekoru, jer budi prostor i čini ga interesantnijim. Njoj pripadaju nijanse poput crvene i zelene, žute i ljubičaste, kao i plave i narandžaste. Šema suprotnih boja smatra se ujedno i najjednostavnijom za primenu u prostorijama koje uključuju dnevnu, spavaću i dečiju sobu, kao i kuhinju i trpazariju. Veliki kontrasti čine da energija u prostoru uvek bude pozitivna.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.