Ginko poboljsava pamcenje

Ginko biloba je najstarije drvo na Zemlji. Poznato je da postoje stabla stara, verovali ili ne, 200 miliona godina. Ovo drvo moze dostici starost do hiljadu godina. Posle ledenog doba, drvo ginko prirodno raste samo u Kini, i tamo se smatra svetim drvetom. Ginko se vec vekovima u ovoj drevnoj zemlji upotrebljava kao lek za razne bolesti kao sto su astma, plucnih bolesti i posebno za podsticanje periferne i moždane cirkulacije krvi. Danas je ginko najšire korišten prirodni preparat.

Ova lekovita biljka u sebi sadrzi visok nivo flavonoida pa zahvaljijuci tome ima jako antioksidativno dejstvo. Osim toga listovi ginko bilobe sadrže flavonoide, bilobalid i ginko glide, etericna ulja i taninsku kiselinu, pa se za lecenje upotrebljava list.

Lekovita svojstva

Ginko kao prirodni lek narocito je koristan za lecenje poremecaja periferne i moždane cirkulacije sto znaci osobama koje su preživele moždani udar. Ova biljka pozitivno deluje na mikrocirkulaciju mozga pa se preporucuje starijim osobama i onima sa vrtoglavicom, zujanjem u ušima, glavoboljom i slicno. Ginko samim tim poboljsava koncentraciju, pamcenje i ostale mozdane aktivnosti.

Moze olaksati tegobe kada je u pitanju astma, Alzheimerova bolest, impotencija, visok ili nizak krvni pritisak, zarastanje rana, upala vena (sprecava trombozu). Koristan je i kao prirodni lek protiv migrene.

Pri dugotrajnom prekoracenju preporucene doze, kao sporedni efekti mogu se javiti anksioznost, nesanica, mucnina, proliv i dermatitis. Ginko se moze uzimati kao caj, u kapsulama ili tabletama ali najbolje dajstvo ima tinktura odnosno ekstrakt.

Napomena: Osobe obolele od epilepsije koje u nekom obliku uzimaju biljku ginko biloba imaju povecani rizik od dobijanja novog epilepticnog napada, pokazala su najnovija istraživanja.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 17. MAJ 2021

Pročitaj →

MESEČNI HOROSKOP ZA JUN 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 16. MAJ 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 15. MAJ 2021

Pročitaj →

LJUBAVNI NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

NEDELJNI HOROSKOP: 14 – 21. maj 2021

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 14. MAJ 2021

Pročitaj →

Patlidžani punjeni povrćem

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 13. MAJ 2021

Pročitaj →

UKUSNI BRUSKETI S JAGODAMA

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 12. MAJ 2021

Pročitaj →

PILETINA I POVRĆE IZ RERNE

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.