FENG ŠUI ZA POTPUNU SREĆU Izbacite sav stres iz kuće i uspostavite balans uz samo 5 saveta

Unesite mir i harmoniju…

Napetost i nervoza remete mir i harmoniju, privlače loše stvari i bolest u život.

Svaka osoba danas pati od stresa, pa i deca. Pored školskih obaveza, njihov dan je pretrpan i vanškolskim aktivnostima, koje im, isto kao i vama roditeljima, stvaraju nervozu. Poslovne obaveze, gužve u saobraćaju i neostvareni planovi mogu vas lišiti osmeha, harmonije, ljubavi i sreće.
Vaša kuća je mesto gde se odmarate, a telo se regeneriše i puni novom energijom. Zato je važno da u njoj vladaju harmonija i mir, u čemu vam pomaže feng šui, drevna veština uređenja prostora. Predstavićemo vam neka jednostavna načela, koja će vam pomoći da stvorite oazu dobre i blagotvorne energije u svom domu te blagotvorno uticati na svaki životni segment ukućana.

Uspostavite balans uz pomoć feng šuija

Za energiju je najvažnije da postoji balans, ni prejaka, niti suviše slaba energija – isto kao u životu. Nije dobro da se čovek previše ulenji, kao ni da mnogo forsira svoj rad. Takve stvari narušavaju harmoniju. Zato u narodu postoji izreka „zlatna sredina“. Da bi se postigla, treba da harmonizujete prvo sebe, zatim svoj dom, pa tek onda kancelariju i bilo šta drugo. Kada je u kući sve kako treba, ostalo će doći na svoje mesto.

Ukoliko je dom pretrpan stvarima, to izaziva osećaj teskobe i gušenja. Takozvani „minimalizam“ u enterijeru pokazuje da ste nezadovoljni, prazni i da bi trebalo da poradite na promeni sebe i svoga prostora.

Kroz lepo sređen stan prolazi zdrava energija, koja nadahnjuje čoveka, donosi zdravlje i uspeh. Dobrom feng šui majstoru dovoljno je da uđe u nečiji stan i da shvati kakve osobe tu žive. Bilo bi najbolje da vam feng šui savetnik da tačna uputstva oko uređenja stana zbog ličnih energija svih ukućana. To se zove KUA broj i pravci koji su vezani za lični element osoba, o čemu smo pisali u prethodnim brojevima.

Usta kuće

Kinezi ulazna vrata nazivaju „usta čija“, jer kroz njih pozitivna energija ulazi u kuću i širi se do svih prostorija. Vaš zadatak je da joj na lep način poželite dobrodošlicu. To nećete postići ako su pored ulaznih vrata nagomilane cipele, torbe i druge nepotrebne stvari. Hodnik bi trebalo da je čist, osvetljen i da nije blokiran nameštajem o koji se saplićete. Ne držite ogledalo preko puta ulaznih vrata, jer na taj način sprečavate energiju da uđe u kuću.

Lagani i teški nameštaj

Da biste postigli harmoniju u prostoru, iskombinujte teže i lakše komade nameštaja. Ukoliko je prostor natrpan teškim komadima nameštaja imaćete osećaj da vas nešto guši, nećete živeti punim plućima. Otuda je nastala ova stara izreka.

S druge strane, ako u stanu preovlađuju laki komadi nameštaja ili prostor deluje poluprazno, to stvara osećaj nestabilnosti. Zato je važno kombinovati nameštaj; na istočnim stranama kuće (gde izlazi sunce) držite onaj laganiji a na zapadnim stranama (gde sunce zalazi) teži.
Možete da kombinujete i masivan sto s laganim stolicama.

Okružite se onim što volite

O ukusu i afinitetima ljudi ne treba raspravljati, zato sami odlučite koji će stil biti zastupljen u vašoj kući. Bez obzira na to koliko je neki komad nameštaja moderan ili vam se savršeno uklapa u enterijer po savetu dekoratera, ako se vama lično ne dopada, nemojte ga držati u stanu. Izbacite slike, detalje, poklone i ostalo što u vama izaziva loše emocije. Bacite stare stvari, kupite nešto novo što vas uveseljava, opušta. Bacanjem starih stvari dozvoljavate novim, lepim doživljajima i iskustvima da uđu u vaš život.

Izbalansirana ishrana

Hrana je gorivo, izvor zdravlja – zato je važno da vodite računa o tome šta jedete. Najgore je ako upadnete u rutinu i na jelovniku vrtite samo po nekoliko jela. Za početak, očistite frižider, ubacite u njega nove namirnice, isprobajte nova jela, eksperimentišite sa ukusima, kombinacijama, aromama…

Zvuk prirode

Savršeno je ako živite okuženi prirodom gde može da vas budi zvuk ptica, žubor potoka, kreketanje žaba ili zrikavaca. Činjenica je da samo mali broj srećnika može da živi u takvom okruženju, stoga sami napravite takav ugođaj. Kada se odmarate u dnevnoj sobi ili družite s ukućanima, slušajte muziku sa zvukovima iz prirode i uživajte u njima. Žubor fontane u stanu, pored toga što opušta, privlači i novac.

 

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.