Eva Braun

Eva Braun je pop rok grupa iz Bečeja koju su 1989. osnovali Goran Vasović i Petar Dolinka. Njima se kasnije priključuju Milan Glavaški i Ljubomir Rajić. Debi album Prisluškivanja pojavljuje se 1992, na tridesetogodišnjicu Eva Braun je pop rok grupa iz Bečeja koju su 1989. osnovali Goran Vasović i Petar Dolinka. Njima se kasnije priključuju Milan Glavaški i Ljubomir Rajić. Debi album Prisluškivanja pojavljuje se 1992, na tridesetogodišnjicu izlaska prvog singla Bitlsa, koji su imali velik uticaj na stvaralaštvo grupe. Nakon toga grupa objavljuje još šest albuma, među kojima i jedno izdanje za američko tržište – Nowhere Land, objavljeno pod imenom Viva Braun. Posebno mesto u diskografiji benda zauzima album Pop Music koji ostavlja neizbrisiv trag na muzičkoj sceni Srbije devedesetih godina, sa hitovima kao što su “Sasvim običan dan”, “Zmajevi”, “25. avgust” i “Bečej noću”.

izlaska prvog singla Bitlsa, koji su imali velik uticaj na stvaralaštvo grupe. Nakon toga grupa objavljuje još šest albuma, među kojima i jedno izdanje za američko tržište – Nowhere Land, objavljeno pod imenom Viva Braun. Posebno mesto u diskografiji benda zauzima album Pop Music koji ostavlja neizbrisiv trag na muzičkoj sceni Srbije devedesetih godina, sa hitovima kao što su “Sasvim običan dan”, “Zmajevi”, “25. avgust” i “Bečej noću”.

Članovi grupe

Sadašnji

Goran Vasović, vokal, gitara,
Petar Dolinka, vokal, gitara
Milan Glavaški, vokal, gitara
Ljubomir Rajić, bubnjevi, vokal,
Zvonko Stojkov, gitara
Goran Obradović bas-gitara
Nekadašnji

Dušan Ševarlić, vokal, bas-gitara
Srđan Ljiljak, bubnjevi
Saša Džuklevski, gitara

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.