Esencijalna ulja kao rešenje za kašalj

Zajedno sa prehladom, gripom i drugim respiratornim stanjima obično dolazi i kašalj.

Uporan kašalj koji vas drži budnima noću i ograničava vašu sposobnost disanja. I mada veliki broj ljudi svake godine ima problema sa kašljem, većina njih nije svesna efikasnosti prirodnih lekova. Našu današnju temu posvećujemo esencijalnim uljima koja imaju – antispazmodična, antivirusna i antibakterijska svojstva. Ona predstavljaju jednostavan i učinkovit način borbe protiv kašlja. Esencijalna ulja deluju na otklanjanje uzroka kašlja, istovremeno uklanjajući sluz, opuštajući mišiće i smanjujući intenzitet kašlja.

ULJE EUKALIPTUSA

Esencijalno ulje eukaliptusa je izvrsno u borbi protiv kašlja jer pomaže da se telo očisti od mikroorganizama i toksina koji vas muče. Takođe ono proširuje krvne sudove i omogućava većoj količini kiseonika da uđe u pluća, što je korisno kada puno kašljete i borite se za svaki dah. Glavna komponenta ulja eukaliptusa je cineol koji ima antimikrobno dejstvo i uspešno se bori sa brojnim bakterijama, virusima i gljivicama. Najbolji način upotrebe ovog ulja je putem difuzera – 5 kapi. Jedna do dve kapi ulja eukaliptusa mogu biti primenjene i lokalno na grudima i vratu.

ULJE PEPERMINTA

Esencijalno ulje peperminta predstavlja vrhunsko rešenje za probleme sa sinusima i kašljem. Ono sadrži mentol i ima antibakterijska i antivirusna svojstva. Mentol deluje rashlađujuće na telo i poboljšava protok vazduha u nosu, koji je obično otežan usled otečenih sinusa. Ulje peperminta je u stanju da ublaži ogrebotine u grlu nastale usled intenzivnog kašlja. Ovo ulje dokazano opušta glatke mišiće bronhija zbog čega ga i sportisti koriste za poboljšanje performansi prilikom vežbanja. Takođe ovo ulje možete da koristite putem difuzera – 5 kapi. Druga varijanta je direktno udisanje iz bočice ili nanošenje dve kapi lokalno na grudi ili slepoočnice.

ULJE RUZMARINA

Esencijalno ulje ruzmarina ima opuštajući efekat na glatke mišiće traheje, što pomaže pri ublažavanju kašlja. Poput ulja eukaliptusa i ovo ulje sadrži cineol koji smanjuje učestalost napada kašlja, kod osoba koje se bore sa astmom i rinodinusitisom. Ruzmarinovo ulje ima antioksidativna i antimikrobna svojstva zbog čega deluje kao prirodni pojačivač imunološkog sistema. Udisanje ulja ruzmarina pet puta dnevno u toku tri dana, dokazano eliminiše kašalj, upalu grla i promuklost. Esencijalno ulje ruzmarina možete koristiti putem difuzera ili ga pomešati sa kokosovim ulje i utrljati na grudi.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 2. MART 2021

Pročitaj →

Novi anticelulit tretman

Pročitaj →

Brekinja – spas za regulaciju šećera iz prirode

Pročitaj →

Kuća s impresivnim pogledom: Suvremena interpretacija tradicionalne seljačke kuće

Pročitaj →

Važno je jesti raznovrsnu hranu

Pročitaj →

Pohovane palačinke sa šunkom

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 1. MART 2021

Pročitaj →

Vodeničarka Radmila Jeremić čuva tradiciju u mlinu iz doba Austro-Ugarske

Pročitaj →

Amerikanka prešla na islam inspirisana turskom serijom „Ertugrul“

Pročitaj →

Meta korone je i gušterača, zaraženi nakon bolesti mogu oboljeti od dijabetesa

Pročitaj →

kako nositi odijelo? Pogledajte kako to radi nenadmašna 50 plus influencerica

Pročitaj →

Dilema u odgoju djece: Kazna ili nagrada?

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.