Enterijer u crnoj boji: Neprolazna sofisticiranost tamnih tonova

Kada je riječ o monohromatskim enterijerima, oni mogu biti ili pun pogodak ili potpuni promašaj. Rad s jednom bojom različite jačine koja prekriva svaki kutak prostora predstavlja veliki izazov, ali pruža izuzetno zadovoljstvo ako se uradi uspješno.

Tako je dramatičan efekat crne u enterijeru nadaleko poznat. Crna ima mističnu snagu da poveća samu vrijednost prostora u kojem vlada i to nije boja na koju se prvo pomišlja kada se pomisli na boje zidova i većine namještaja.

Duboki uticaj crne
Za potpuno tamne enterijere potrebna je doza hrabrosti i sigurna odluka u utisak koji ona ostavlja. Crna stvara neprevaziđene efekte, kakvi su nezamislivi s bilo kojom drugom bojom. Posvećenost ovoj boji može stvoriti divne enterijere, koji govore sami za sebe, a odišu sofisticiranošću.

Tamo gdje postoje visoki plafoni ili mnogo prirodnog svjetla, postoje i odlični preduslovi da prostor krasi crna nijansa. Uživanje u ovoj boji podrazumijeva i organizaciju svjetlosti i zavjesa, odnosno svih elemenata koji su povezani s izvorom svjetlosti.

Kombinacija sa drugim bojama
Neki enterijeri obojeni crnom imaju veoma jake i izražajne boje namještaja i dekoracije. Na taj način se ublažava uticaj crnih zidova ili tapeta, ali sve ideje imaju dvije zajedničke tačke: hrabrost i dobro organizovan prostor.

Najviše dvoumljenja postoji kod opremanja kuhinja zbog straha da će se ti, najčešće manji prostori, „ugušiti“ crnom. Međutim, aparati od nehrđajućeg čelika mogu da budu odličan kontrast crnoj boji kuhinjskog prostora.

Sjenke za akcenat
Crna podsjeća na period gotike, ali isto tako se uz dobro korištenje sjenki može stvoriti odličan akcenat na određene dijelove prostorije. Sunčeva svjetlost u toku dana stvara različite sjenke, što je najizražajnije s crnom bojom. Tako se svakog dana vizuelni doživljaj mijenja u zavisnosti od vremena i perioda dana.

Rustični zidovi u crnoj boji imaju poseban šarm u enterijeru, stoga se površine prekrivene ciglom često farbaju u crno ili tamnosivo. Crna se kao takva mora voljeti i s njom je oprez potreban samo u odluci o količini. Nakon toga, crna daruje enterijer svojim najvećim atributom – neprolaznošću.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

11 bež komada iz H&M-a za početak godine prepun stila

Pročitaj →

Načini na koje školovanje dece od kuće može uticati na vaš brak

Pročitaj →

Beauty trend za 2021. godinu

Pročitaj →

Prelepe monohromatske zimske odevne kombinacije

Pročitaj →

Indijanski dud – Noni

Pročitaj →

Moderna klizna vrata ambara

Pročitaj →

Jogijski doručak – bogati izvor energije iz male zdjelice

Pročitaj →

Pohovane punjene šnicle

Pročitaj →

4 razloga zašto kašica od rižinih pahuljica nije dobra za bebe

Pročitaj →

3 znaka obdarena nevjerojatnom intuicijom

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 21. JANUAR 2021

Pročitaj →

Kako voljeti SLOMLJENU ženu

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.