Enterijer Oživite fluorescentnim nijansama

Trend koji već nekoliko godina vlada u industriji mode pustio je korijenje i u uređenju enterijera. Fluorescentne boje sve su prisutnije u domovima.

Na velika vrata ušle su posredstvom zidova, a onda su na scenu stupili i „vrišteći“ komadi namještaja.

I dok se pomama za zidovima obojenim u kivi ili jarkožutu boju polako stišava, sada se farba isključivo jedan, a ne cijela prostorija, ili samo jedan stub, kada je riječ o namještaju ovaj trend je tek u zamahu.

Pronađite mjeru

Ipak, želite li da dom učinite veselijim uz pomoć namještaja u jarkim bojama, vodite računa o tome da ne pretjerate. Dovoljna je jedna neonska fotelja ili sofa i već ste postigli cilj.

Dodijelite joj centralno mjesto u prostoriji i nastojte da preostali namještaj bude u nekoj umirujućoj boji, po mogućnosti bijeloj. Zadatak ćete lako obaviti i uz pomoć dekorativnih jastučića. Ne samo da će vas neuporedivo manje koštati, već ćete poslije izvjesnog vremena, kada vam dosade fluorescentne boje, samo uz pomoć jastučnica uspjeti potpuno da promijenite kolorit vašeg doma.

Takođe, dobra ideja je i da jednobojne police za knjige oživite tako što ćete neke od njih jednostavno presvući samoljepljivim tapetama u nekoj fluorescentnoj boji. Povoljne su, a takođe ih bez oštećenja možete ukloniti s polica kada to poželite. Nijanse fluorescente možete dodati i vašim plafonjerkama, namještaju u hodniku ili u dječjim sobama. Čak i ako je namještaj stariji, jedan ovakav detalj učiniće da prostorija dobije potpuno drugačiji doživljaj.

U dnevnoj sobi možete koristiti razne dodatke u neon bojama, koji izgledaju moderno i eklektično. Ukoliko ste smjeli i hrabri, možete obojiti stočić u neku od neon boja.

Izaberite šemu

Jednobojna šema uključuje jednu boju slabog intenziteta, kao što je bež, svijetlosiva ili bijela u ograničenom rasponu vrijednosti. Ova šema često se koristi za izložbeni prostor zato što njena mirnoća stvara savršenu pozadinu. Bilo kakav žarki ili upadljivi predmet uveden u ovu šemu skrenuće pažnju na sebe prekidajući jednobojnost, što možete iskoristiti i kao prednost ako želite da nešto bude uočljivo.

Monohromatska shema sastoji se od jedne nijanse, ali u širem rasponu vrijednosti i intenziteta od jednobojne šeme. Monohromatska shema koja je na primjer zasnovana na žutoj boji mogla bi uključiti svijetložutu, limunžutu i zlatnožutu, koje se mogu upotrijebiti individualno ili u kombinaciji. Monohromatska šema čini cijeli prostor posebnim.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 23. JANUAR 2021

Pročitaj →

Mama će biti uz vas čak i kada umre, taj savez je jači i od smrti

Pročitaj →

Bolna ispovest mlade glumice

Pročitaj →

Suve smokve i jabukovo sirće za smanjenje masnoće u krvi

Pročitaj →

Crna gužvana eko-koža kao lajtomotiv nove LINK kolekcije

Pročitaj →

Da li bi meni moje dete reklo?

Pročitaj →

Med u službi zdravlja i ljepote lica

Pročitaj →

Jelena Govedarica podržala projekt “Vjenčanica kroz istoriju”

Pročitaj →

Ovako je Adelisa čestitala suprugu Halidu 60. rođendan

Pročitaj →

MIA BORISAVLJEVIĆ OGORČENA ZBOG ALEKSIĆA

Pročitaj →

Ženstvena i profinjena Petar Pan kragna

Pročitaj →

Sveti bosiljak kralj biljaka

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.