Emotivne granice: KADA VAŠ HOROSKOPSKI ZNAK TREBA REĆI “NE” ILI STOP?

Evo kako da iskoristimo astrologiju da bolje upoznamo sebe…

U astrologiji Saturn je simbol granica. U neznanju se možemo bojati njegove reputacije da postavlja prepreke i uskraćuje nam ono što želimo, piše Sensa. Saturn je važan jer bez njega ne bismo mogli da postavimo ni da održavamo zdrave granice svog bića.
On predstavlja ono važno NE koje moramo da naučimo. To NE nas štiti tako što nam postavlja nužna ograničenja kako bismo postali zreli i mudri u održavanju stabilne strukture svog identiteta

Kad koristimo astrologiju da bismo bolje upoznali sebe, u njenom bogatom jeziku simbola ćemo pronaći putokaz prema mjestu gdje su naše granice najugroženije, na šta smo posebno osjetljivi i kako da ih učvrstimo. Znak u kome se nalaze Sunce, Mjesec i podznak od najveće su važnosti, a kad je riječ o granicama, može nam pomoći i znak u kome se nalazi Saturn.

1. Rak i Ribe
Vaše granice liče na pješčanu plažu koja se stapa sa velikim okeanom. Talasi novih iskustava donose željena i neželjena iskustva, mijenjaju obalu, napadaju je plimama, rastužuju je osekama. Imate potrebu za emotivnim povezivanjem sa drugima, za stapanjem. Da biste to postigli, brižni ste, osjećaje i potrebe drugih požrtvovno stavljate ispred svojih, posebno kad je riječ o djeci i porodici. Najosjetljiviji ste od svih znakova u postavljanju emotivnih granica. Zdrave granice ćete održati prepoznavanjem sopstvenih osjećanja i potreba. Treba da ojačate odgovornost prema sebi.

2. Blizanci, Vaga i Vodolija
Vaše granice su elastične, ali izdržljive. Za osjećaj sigurnosti treba vam znanje, komunikacija, zajedništvo. Partnerstva, posebno ona intimna, su kao ogledalo koje odražava vašu ličnost. Potreba da budete prihvaćeni, popularni i da vas poštuju može vas dovesti do toga da ugađate drugima, činite im usluge protivno svojim potrebama, teško možete da kažete„ne“. Bojite se da postavite oštrije granice kako ne biste ugrozili vezu. Zdrave granice postavićete ako svoja uvjerenja oblikujete na svojim iskustvima, a ne gledajući mišljenja i vrijednosti drugih. Osjestite da vaši unutrašnji kvaliteti donose prihvaćenost koja vam je potrebna.

3. Škorpija i Jarac
Poput visokog zida, vaše granice najčvršće su među znakovima zodijaka. Najveći izazov u vašem ličnom razvoju nije prijetnja da se vaše granice uruše. Vama se može dogoditi da vas sopstvene granice zarobe! Češće ćete se naći na strani onih koji svoja prava i potrebe smatraju važnijima. To može značiti da prečesto, strogo i, ponekad nepravedno, koristite „ne“, pa tako zapravo osamljujete sebe i narušavate tuđe granice. Zdrave granice umanjiće vaše strahove i potrebu za kontrolom. Održaćete ih uz više poštovanja i razumijevanja potreba i osjećanja drugih.

4. Bik i Djevica
Najosjetljiviji ste na fizičke i materijalne granice. One su stabilne, poput čvrsto iscrtanih krugova. Obuhvataju tijelo, lični prostor i intimu, proširuju se na ono što posjedujete, na materijalne stvari, novac, nekretnine. Senzibilnih čula, svjesni svog tijela i zdravlja, privrženost izražavate dodirom i hranom pa ćete paziti koga ćete i kada zagrliti, sa kim ćete se rukovati i zašto. Zdrave granice za vas odražavaju samostalan račun u banci ili zatvorena vrata sobe koju ne želite da dijelite ni sa partnerom. Za održavanje zdravih granica treba da vjerujete u sebe i svoje vrijednosti.

5. Ovan, Lav i Strijelac
Vaša potreba za dokazivanjem, kreativnim izražavanjem sebe, svojih stavova i duhovnih uvjerenja može se neobuzdano širiti. Ponekad niste svjesni da svojim vizijama, planovima, idejama i željama okupirate prostor drugih. Vaše granice su narušene kad osjećate da vaša jedinstvenost i snaga nisu prepoznate, kad vam uskraćuju poštovanje ili vas potcjenjuju. Branite se ljutnjom, no uz nezdrave granice okrenućete je protiv sebe. Pasivna agresija i autodestruktivno ponašanje jednako su opasni kao i narušavanje tuđih granica. Dopustite sebi da budete ono što stvarno jeste, bez pritiska drugih da budete nešto drugo. Ljubav prema sebi stvara vaše zdrave granice. Ne zaboravite da ostavite drugima njihov intimni prostor.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.