Emina Tufo – Biografija

Kada se prijavila za takmičenje ,,Zvezde Granda”, Emina Tufo nije ni sanjala kakav će to preokret biti u njenom životu.

Sada kao student Muzičke škole i već afirmisana umetnica,

Emina Tufo stalno radi na novim materijalima i ugovara nastupe širom Bosne i Hercegovine i okolnih država.

Biografija
Emina Tufo je rođena 1995. godine u manjem mestu Suhodol, u Bosni i Hercegovini.

Emina ume da naglasi da je njena mama, još dok je Emina bila u njenom stomaku, umela da kaže daće beba biti neka pevačica kad bude porasla, a, nakon što su još u njenim prvim godinama primetili njenu strast i talenat za pevanje, članovi porodice su počeli da je usmeravaju na tu stranu.

Kao mala devojčica, Emina Tufo bi često oblačila mamine haljine i obuvala njene cipele sa potpeticom, te takva držala koncerte u kući.

Kada je pošla u osnovnu školu, bila je članica nekoliko dečijih horova, uključujući i hor ,,Prencess krofne”, a kada je na jednom dečijem muzičkom takmičenju odnela pobedu, odlučila je da je Muzička škola pravi izbor za nju”.

Kada je imala svega 13 godina, njeni roditelji su se razveli, a Emina je ostala da živi sa svojom majkom na selu, u kom se njena mama inače bavi poljoprivredom.

Iako se dešavalo da ostanu i bez novca, to Eminu nikada nije pokolebalo da ostvari svoj san, a otac, iako ne živi sa njom, uvek podržava i bodri svoju mezimicu na sve moguće načine.

Inače, zbog slabe finansijske situacije je Emina Tufo bila prinuđena da ostaje dugo u školi posle nastave kako bi vežbala klavir, zbog čega je njena razredna Fadila organizovala akciju u školi, kako bi se prikupio novac i Emini Tufo obezbedio sopstveni klavir.

Što je bivala starija, Emina Tufo je učila da će sve što bude postigla, postići samo svojim trudom.

Tako sada i dalje živi sa svojom mamom u selu, na kom obožava da se hrani prirodnim plodovima iz njihove bašte, dok se u isto vreme fokusira i na svoju karijeru muzičke umetnice.

Interesantno je da se Emina Tufo još uvek ne eksponira toliko javno, u smislu otkrivanja previše stvari iz svog privatnog života. Naravno, na neka opšta pitanja o svom životu ne preza da odmah odgovori kroz smeh, ali se o njenom konkretnom kretanju i intimnim stvarima iz života ne govori u tabloidima, te je ona slobodna da nesmetano uživa u svojim muzičkim uspesima.

Za sada se Emina Tufo bavi objavljivanjem singlova u saradnji sa iskusnijim tekstopiscima i diskografskim kućama, ali i snimanjem cover verzija nekih od popularnijih pesama bošnjačkih i generalno balkanskih izvođača, koje kasnije objavljuje i na svom zvaničnom YouTube kanalu.

Pored toga, Emina Tufo neretko nastupa da proslavama, kao pevačica, na kojima je vrlo rado viđena, što zbog svoje lepote, a što zbog svog neskrivenog talenta za muziku.

Karijera
Kao mala, Emina Tufo je uživala u pevanju, zbog čega je kasnije bila član nekoliko dečijih horova, a kasnije upisala i Muzičku akademiju.

Svoju priliku da se pokaže svetu je Emina Tufo videla u takmičenju ,,Zvezde Granda” 2015. godine, kada je pobrala i simpatije velikog broja publike.

Ipak, posle izvesnog vremena je Emina Tufo, zajedno sa još nekoliko kolega, na iznenađenje svih odustala od takmičenja.

Dok su se novinari izvesno vreme bavili spekulacijama zašto i kako su ovi takmičari završili takmičenje, Emina Tufo i njene kolege su vremenom otkrili da su im ponuđeni ugovori sa ,,Grandom” sa u potpunosti korektnim uslovima.

Ipak, konkretno Emina Tufo je izjavila da bi tim ugovorom svi oni bili vezani za ,,Grand”, što ona, kao tek 20 – ogodišnjakinja, koja nije sigurna u kom pravcu želi da napreduje, ne može sebi da priušti.

Ubrzo je Emina Tufo počela i da snima prerade poznatih pesama, koje je kasnije objavljivala na svom YouTube kanalu, na kom se mogu naći i njeni singlovi, počev od ,,Srna i Kobra” i ,,Prašina”, snimljenih 2015. godine, a potom i ,,Slatka moja nevjero” iz 2016. godine.

Novembra 2016. godine je Emina Tufo objavila singl ,,Moja vodilja”, za koji je muziku i tekst odradio Amil Lojo, a spot ,,Invenion Films” na čelu sa Daliborom Mrdićem, a pesma je ubrzo i postala veliki hit širom Bosne i Hercegovine.

2018.godine je Emina Tufo objavila novi singl ,,Zadnji zagrljaj”, koja je u svega nekoliko sati postala pravi ”Bum”, naročito na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Danas je Emina Tufo naročito aktivna na društvenim mrežama i YouTube kanalima, promovišući cover verzije popularnih pesama koje bi odradila u saradnji sa nekim od svojih kolega, a ovih dana uveliko radi na različitim vidovima promocije svoje numere ,,Prešuti me”, koju peva zajedno sa kolegom Arminom Cohodarom.

Sudeći po svemu, Eminu Tufo tek čega blistava karijera, jednaka karijeri najvećih zvezda sa prostora bivše Jugoslavije.

Ime i prezime: Emina Tufo

Nadimak: Minčić

Datum rođenja: 1995. godina

Mesto rođenja: Suhodol, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: Pevačica

Facebook: https://www.facebook.com/emina.tufo.50

Twitter: https://twitter.com/eminatufo

Instagram: https://www.instagram.com/eminatufo95/

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCfPMJODmO4IqQJf4lXd_djw/featured

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.