Elemental

Elemental je hrvatski hip hop sastav. Bend je aktivan od 1998. godine. U prvoj postavi bila su samo tri člana, da bi se 2003. bendu pridružila još 4 člana koja su zadužena za instrumentalni deo, a svi zajedno rade na muzici – pišu tekstove i odrađuju kompletno pesme.

Unose mnoge novitete u tadašnju hip-hop scenu donoseći novi zvuk i drugačije pristupajući ovoj vrsti muzike, koji je poznatiji kao “organic hip-hop”. Približavaju rep muziku ostalim stilovima uvodeći razne instrumente i otvaraju ovu muziku publici koja nije trendovski orijentisana.

Zadržavajući prvenstveni hip hop zvuk, Elemental je uveo mnogo elemenata drugih muzičkih pravaca, kao što su džez, soul, fank, rege, pa i rok.

Albumi

Svoj prvi demo album „Moj, Njegov i Njen Svijet“ izdali su 2000. godine i ubrzo nakon toga okupili su prateće vokale bez matrica, sa kojima su nastupali na koncertima, ali i dalje ne odstupajući od tradicionalnog hip hop pristupa.

U martu 2002. godine izdaju drugi album „Tempo velegrada / Demiurg“, na kom su sarađivali sa mnogim hrvatskim instrumentalistima kao što su Cubismo, Josip Grah, sastav Josipe Lisac, Matija Dedić, Zagrebačka filharmonija itd.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.