Efikasni kućni lekovi za povišenu temperaturu

Čudno je to sa povišenom temperaturom.

U jednom trenutku ste dobro, a gotovo već u sledećem imate osećaj da vam se celo telo trese, dok na svojim ramenima nosite svu teženu ovog sveta. Neobična hladnoća prolazi duž vašeg tela, a vi – gorite. Ovi simptomi vam poručuju da se ne junačite već da se zavučete ispod pokrivača i posegnete za šoljom toplog čaja ili domaćom supom. Temperatura je pratilac gripoznih stanja. I mada lekari apeluju na ljude da ne snižavaju temperaturu sem ako ona ne prelazi 38.5 stepeni, pre nego što upotrebite lekove za snižavanje temperature, mogli biste da pokušate isto i sa kućnim lekovima.

MORINGA ČAJ

Moringa je biljka koja se široko koristi u tradicionalnoj medicini za lečenje simptoma groznice i gripa. Poznato je da ima antiinflamatorna i antimikrobna svojstva koja pomažu u smanjenju simptoma upale i u borbi protiv bakterija i virusa.

U šolji vrele vode potopite vrećicu čaja od moringe i ostavite da odstoji oko 15 minuta. Konzumirajte dok je toplo dva puta dnevno.

ĐUMBIR

Đumbir poseduje antiinflamatorna i imunomodulatorna svojstva koja mogu da pomognu u ublažavanju simptoma groznice. Bioaktivna jedinjenja đumbira pomažu u borbi protiv infekcije i smanjuju upalu ako imate bolove u grlu.

Đumbir je potrebno da isečete na sitne komade i da stavite u šerpu sa vodom. Kada se skuva procedite i pijte dok je mlako. Dve šolje dnevno je potrebno da popijete kako bi snizili temperaturu.

CRNI BIBER

Crni biber sadrži bioaktivna jedinjenja koja imaju antiinflamatorna i analgetička svojstva. On može da smanji bolove koje osećate duž tela posebno one u predelu zglobova i glavobolju koja je česta kada imate povišenu tempetarutu.

U manjoj šerpi dovedite vodu do ključanja. Dodajte potom pola kašike zdrobljenih zrna crnog bibera i kašiku meda. Konzumirajte dok je toplo, dva puta dnevno.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Top komad koji ide uz sve

Pročitaj →

Savjeti kako mališanima osigurati prostor za prve korake

Pročitaj →

Najdjelotvornije prirodne maske za lice

Pročitaj →

Moderni i seksi pleteni setovi

Pročitaj →

Macina trava olakšava put do potomstva

Pročitaj →

SAVREMEN DOM SA ČAK 16 RAZLIČITIH PODNIH NIVOA

Pročitaj →

ČORBA PUNA ZDRAVLJA

Pročitaj →

TJESTENINA U UMAKU OD CRVENE PAPRIKE

Pročitaj →

Plakanje je uvijek poziv upomoć

Pročitaj →

Ovaj znak hladan je kao stena

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 20. APRIL 2021

Pročitaj →

Pravila koja kroje proljećni stil

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.