Džemal Malovčić

Džemal Malovčić je rođen 1947. godine u Sanskom Mostu (Bosna i Hercegovina). Bio je izvođač narodne muzike. Veliku podršku pružao je njegovom mlađem bratu Kemalu Malovčiću koji je tek bio na početku karijere, sa samo 17 godina.
Džemal Malovčić ne samo da je pisao muziku i tekstove pesama za Kemala, nego je i sam bio dobar pevač i harmonikaš. Snimio je nekoliko velikih hitova, kao što je i pesma “Udata je ona majko”. Prethodno navedena pesma je bila njegov veliki hit, prvi put je snimljena davne 1976. godine zajedno sa pesmom “Kuda lutaš gdje si sad” po kojoj je album dobio naziv, a kasnije 1984. godine je ponovo otpevao na njegovom poslednjem albumu. Nažalost, 1992. godine umire od šećerne bolesti.
Iza njega su ostale njegove prelepe pesme koje u srce diraju (Udata je ona majko, Što si tužno srce moje, Kuda lutaš gdje si sad, Ja ću znati šta sin piše tati, Sano sanski moste i mnoge druge) i koje će se večno pamtiti.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.