Dragana Mićalović – Biografija

Dragana Mićalović, mlada srpska glumica, za sada nije dovoljno poznata srpskoj javnosti, tako da je i dalje prepoznaju kao mlađu sestru dosta poznatije srpske glumice Slobode Mićalović Ćetković.

Bilo kako bilo, Dragana vredno i naporno radi kako bi izgradila svoju glumačku karijeru i postala poznata.

Domaća publika je Draganu Mićalović mogla da upozna u seriji „Sinđelići“ u ulozi Kasje, a takođe je imala role i u serijama „Nepobedivo srce“, kao i u seriji „Zvezdara“.

Biografija
Naša mlada i lepa glumica se rodila 3. marta 1991. godine u Leskovcu. Njen otac je bio Dragan Mićalović, takođe glumac, a majka Milica je frizerka.

Pored Slobode, koja je starija od nje, Dragana ima još jednu stariju sestru, koja pak nije u glumačkim vodama, već je po struci menadžer.

Osnovnu školu Dragana Mićalović je završila u rodnom Leskovcu, a pored toga išla je i u muzičku školu „Stanislav Binički“, takođe u Leskovcu, u kojoj je bila u horu. U ovoj školi, Dragana se obučila i da svira na klaviru.

Kada joj je bilo samo 15 godina, odlučila je da se preseli u Beograd, te da se oproba na Fakultetu Dramskih Umetnosti, ali nije uspela da ga upiše iz prvog puta. Zbog toga je rešila da se upiše na studije menadžmenta i to na Fakultetu za kulturu i medije, privatnog univerziteta.

Tokom studija menadžmenta, koji je završila 2015. godine, Dragana je vredno radila i na svojoj glumačkoj karijeri, od koje nikada nije htela da odustane.

Glumačka karijera
Dragana Mićalović je svoju glumačku karijeru otpočela sa ulogom Jece (Jelene) u popularnoj tinejdžerskoj TV seriji „Priđi bliže“, koja je počela da se prikazuje 2010. godine.

Već naredne, 2011. godine, dobija i malu ulogu u seriji „Nepobedivo srce“, rađenoj po romanu Mir –Jam, gde je Dragana igrala Anđu koja je bila učenica Ženske gimnazije. Interesantno je da su ekranizacije romana spisateljice Mir – Jam proslavile Draganinu sestru Slobodu.

Sledeća uloga Dragane Mićalović bila je 2013. godine u seriji „Zvezdara“ i ova uloga je bila jedna od većih gde je glumela lik Dane. Domaćoj publici se prikazala i u emisiji koja se prikazivala na RTS-u, „Ko je kod Koje“ iz 2015. godine.

Te iste godine, 2015., naša mlada glumica je imala dve veće uloge, od kojih je jeda uloga Kasije u TV seriji „Sinđelići“, a druga u filmu „Marko Kraljević – fantastična avantura“. Dragana je nastupila i u filmu „Santa Maria della Salute“, ostvarenju iz 2017. godine, gde joj je poveren lik Natalije Obrenović, a poznata je i po liku Dike iz filma „Vrati se, Zone“.

Jedan od većih Draganinih uspeha bila je uloga koju je imala u seriji „Istine i laži“. Ova serija se prikazuje i dalje na TV „Prva“. Pored navedenih uloga na filmu i u serijama, Dragana je bila ne samo učesnik, već i pobednik jednog od serijala „Tvoje lice zvuči poznato“, popularnog šou programa.

Što se tiče pozorišnih uloga, Dragana Mićalović je nastupila u predstavama kao što su, „Brod plovi za Beograd“, „Samci i samice“, Who cares“, a zbog potreba snimanja mjuzikla pod nazivom „Shaun the sheep“, Dragana je tri nedelje bila u Abu Dabiju.

2017.godine je bila velika premijera predstave „Kafana na Balkanu“ u kojoj Dragana igra glavnu ulogu rame uz rame sa glumcem Sašom Joksimovićem, koji je inače rođeni brat našeg poznatog pevača Željka Joksimovića. Dragana je imala ulogu i u predstavi „Ti i ja – naučnika dva“, koja se igrala u pozprištu „Pinokio“, a partner u ovoj predstavi joj je bio Aleksandar Ristoski, glumac iz Makedonije.

Privatni život
Naša lepa mlada glumica Dragana Mićalović, 2010. godine je bila u romansi sa Marko Đokovićem, mlađim bratom našeg najboljeg tenisera i svetskog broja jedan, Novaka Đokovića.

U tom periodu je Dragana bila veoma interesantna za medije, koji su je donekle i popularizovali zbog ove veze, koja se već naredne, 2011. godine završila, na šta je, pored medija, uticala i konstantna razdvojenost ovog para, a takođe i različiti lični interesi, kao i same njihove profesije.

Zanimljivo je da je Dragana na svoj prvi kasting otišla bez da je ikoga obavestila, možda upravo iz razloga što su otac i majka, kao i starija sestra Sloboda okušavali da je odvrate od glume, ali je ona ipak ostala dosledna u svojim namerama da postane glumica, te je naposletku i dobila podršku od svoje porodice.

Kako je iz glumačke porodice (otac Dragan i sestra Sloboda), te joj je i zet naš poznati glumac Vojin Ćetković, o Dragani kruže mnoge zlonamerne priče kako je sve svoje uloge dobila na kontu upravo svoje poznate glumačke porodice.

Međutim, ona je rešena da domaćoj javnosti pokaže svoj raskošni talenat koji svakako poseduje, tako da se upravo uz navedene članove porodice trudi da što više usavrši svoje glumačko umeće, tako što svakodnevno uči od njih i radi na unapređivanju svojih sposobnosti.

Jedna od Draganinih najboljih drugarica je naša mlada i talentovana pevačica Milica Pavlović, koja je takođe rodom iz Leskovca i Draganina školska drugarica. Iako su vrlo često razdvojene upravo zbog svojih profesija i poslovnih obaveza koje to prate, njih dve se na gradskim dešavanjima uglavnom pojavljuju zajedno, a, kako ističu, u svakom trenutku znaju da mogu da računaju jedna na drugu u svemu.

Kako sama Dragana kaže, muzike i gluma su njene najveće ljubavi, naravno pored porodice, a slobodno vreme najviše voli da provodi u druženju sa svojim najdražima. Obrazovana i elokventna mlada glumica takođe navodi to da je njen omiljeni pisac Anton Pavlovič Čehov i da bi veoma volela da je živela u istom veku kada je ovaj pisac živeo i stvarao.

Pored mnogobrojnih poslovnih angažmana koje Dragana Mićalović danas ima, ona ističe durženje sa sastričinama Verom i Milom kao najdraže momente, kao i to da slobodno vreme provodi u druženju sa sestrom Slobodom i zetom Vojinom Ćetkovićem.

Vrlo često se Dragana njima obraća radi saveta vezanih za njihovu zajedničku profesiju, s obzirom da su oni veliki profesionalci u sferi glumačke profesije, a takođe važe i za najveće talente među mlađim generacijama srpskog glumišta.

Od njih Dragana dobija, kako profesionalne savete, tako i svu moguću podršku koja joj je potrebna.

Datum rođenja: 3. mart 1991. godine

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.