Dragana Katić – Biografija

Dragana Katić je jedno od naših najpoznatijih TV lica, a javnosti je najpoznatioja kao voditelj vrlo popularnih emisija „Grand produkcije“, te je godinama u samom vrhu popularnosti i među najtraženijim je voditeljkama zbog svoje izuzetne profesionalnosti, ali i neodoljive harizme koja je njen glavni adut.

Popularnu crnku trenutno naša javnost gleda u ulozi „domaćice“ poznatog muzičkog takmičenja „Nikad nije kasno“, koju vodi sa Žikom Jakšićem na TV „prva“.

Dragana Katić – biografija
Popularna TV voditeljka je rođena 2. avgusta 1965. godine u Beogradu, gde trenutno i živi sa svojim sinovima blizancima Bojanom i Bobanom, koje je dobila iz veze sa tadašnjim partnerom, koji ju je ostavio kada je bila u drugom stanju.

Njeni sinovi su rođeni 1988. godine, a kako Dragana često ističe, najveću podršku u odgajanju dece je imala od strane svojih roditelja, koji su joj bili veliki oslonac, i čiji je gubitak popularna voditeljka veoma teško podnela.

Naime, nakon smrti svoje majke i oca, Dragana je potražila stručnu pomoć, te je pored toga što je išla kod psihologa i psihijatra, ona završila i takozvani kurs za samopomoć, po „Silva metodi“.

Dragana je 2010. godine kupila stan u Beogradu, a operisala je kapke i radila liposukciju i botoks, te o tome otvoreno govori, kao i da obožava kupovinu i putovanja, na koja najčešće ide sa svojom kumom i najboljom prijateljicom iz detinjstva Oljom.

U nastavku karijere, kako često ističe nema u planu da nakon povlačenja sa TV ekrana postane i prava penzionerka, već ima želju da u saradnji sa svojom kumom pokrene jedan kurs iz oblasti komunikologije, a takođe ima nameru da napiše knjigu o oslobađanju od stresa te i uticaju istog na psihičko i fizičko zdravlje, a sve na osnovu svog ličnog iskustva.

Profesionalna karijera Dragane Katić
Svoju karijeru je Dragana Katić započela 1986. godine na tadašnjoj TV RTB, a u svojoj daljoj i baš bogatoj dugogodišnjoj karijeri je vodila emisije „Grand šou“; „Grand paradu“, jednu sezonu „Zvezda Granda“ (kada je menjala voditeljku Sanju Kužet), te je poznata kao zaštitno lice ove TV i produventske kuće, gde sada vodi muzičko-takmičarski šou „Nikad nije kasno“.

Takođe je Dragana bila i voditeljka emisija „Leto na Adi“; „Nedeljno popodne“ i festivala i vrlo poznatih muzičkih takmičenja – „Oskar popularnosti“; „MESAM“ i „Grand festival“.

Veliki prijatelj joj je voditelj Voja Nedeljković, a poznato je i da joj je dobra prijateljica bila i vlasnica „Božen kozmetike“, Božen Žumbor, za čije je proizvode snimila nekoliko TV reklama.

2016 godine je Dragana obeležila pune tri decenije rada na TV ekranima, a iako je već ušla u šestu deceniju, po pitanju elokventnosti, harizme, energije i fluentnosti govora u poslu joj ne mogu parirati ni mnogo mlađe koleginice.
Privatni život Dragane Katić
O odrastanju i životu prelepe voditeljke se zna dosta malo, jer ona za medije nerado govori o sebi, a ističe i da je stradni svet prepun „lažnog sjaja“, te da među zvezdama nema iskrenih prijateljstava ili da su ona retkost.

Kako je danas ponosna majka dva sina blizanca koji već imaju po 30 godina, Dragana ističe da je ponosna na sebe što se izborila da ih odgaji kao prave ljude i to kao samohrana majka u veoma nezavidnom periodu svog života.

O svom bivšem partneru, i ocu svojih sinova, nikada nije želela da puno govori, ali kao prava dama nije o njemu rekla niti jednu ružnu reč, niti ga okrivila što ju je ostavio u drugom stanju sasvim samu.

Naime, u jednom od retkih intervjua koji je dala o sebi i svom životu, Dragana je navela da se ona tada sa ocem svojih sinova razišla sporazumno, te je shvatila da su oboje prevazišli ljubav koju su imali jedno prema drugom, te da su ostali prijatelji i kasnije su zbog sinova i obnovili kontakt.

Dragana nikada nije krila svoje godine, te navodi da je za njen mladalački izgled pre svega zaslužna genetika, ali i redovno vežbanje i zdrav način života.

Iako često objavljuuje fotografije bez i malo šminke, lepa voditeljka ističe da ima nekoliko proizvoda koje redovno koristi za svoje ulepšavanje, te da je na svom licu radila korekciju podizanja kapaka, kao i da je išla na tretmane botoksom i na mezoterapiju.

Vrlo je ponosna an sebe što od ljudi koji je sreću na ulici, te od svojih fanova na društvenim mrežama, dobija i pohvale za svoj pravilan i tačan vokabular, te retko pravi gramatičke greške i odlično poznaje srpski jezik i književnost, te i ima u planu da otvori već pomenuti kurs iz oblasti komunikologije, kako bi u mladima podstakla potrebu da se izražavaju pravilno i da imaju bogati vokabular.

Kako često navodi, Dragana je i veliki pobornik metoda samopomoći i autoanalize, te je pohađala intenzivni kurs po „Silva metodi“, i to ju je inspirisalo da započne rad na svojoj knjizi, a koja će se baviti problemima stresa i potrebom za pronalaženjem načina da se on najlakše prevaziđe.

Kao svoje najteže trenutke u životu, lepa voditeljka navodi smrt svoje velike prijateljice, koja je preminula od karcinoma, te i smrt svojih roditelja, a posebno majke koja je sa njom i dugo živela, te je kao kćer jedinica bila vrlo vezana za majku i oca.

Ona ističe da je njeno detinjstvo zapravo prestalo sa 48 godina, kada joj je i preminula majka, te je tada tek shvatila da je izgubila zaleđinu i da u prevom smislu reči mora za sebe da se bori sama, iako je do tada već odgajila dva sina, i postala uspešna poslovna žena.

O svom trenutnom emotivnom statusu, odnosno o tome da li ima partnera, Dragana ne želi da govori za medije, te ističe da je sasvim srećna i ispunjena kao majka dva sina i kao uspešna i cenjena TV voditeljka, te da uživa u sadašnjosti, i ne razmišlja niti se preterano opterešije time šta će joj doneti neko „novo sutra“.

Ime i Prezime: Dragana Katić

Nadimak: Gaga

Datum i mesto rođenja: 2. avgust 1965. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: TV voditeljka

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.