Došla je Erida – boginja nesloge, kaosa i slobode

Novost u kolektivnoj svijesti!
Nazivanjem novog patuljastog planeta unutar Sunčevog sustava imenom grčke boginje Eride potvrđeni su veliki pomaci u kolektivnoj svijesti započeti krajem pedesetih godina. Može li nam išta dobrog donijeti ta i od strane grčkih bogova omražena boginja?

Krajem srpnja 2005. godine astronome je uzbudila vijest o pronalaženju novog tijela unutar Sunčevog sustava. Iako nazvano službenim imenom 2003 UB313, astronomski tim s opservatorija Palomar, koji ga je otkrio, to je tijelo od milja nazvalo Xena po liku amazonske kraljice iz poznate televizijske serije. Iako su odmah napomenuli kako je u pitanju samo privremeno ime, ono se vrlo skoro ustalilo po svim medijima. Nadobudni astrolozi odmah su počeli kalkulirati o simbolici nepobjedive ratnice za ženska prava, a pošto se u spomenutoj televizijskoj seriji pojavljuju i naznake Xeninih lezbijskih odnosa, razglabalo se i o povezanosti novog nebeskog tijela i homoseksualne populacije. Čak se i ispitivao njezin položaj u kartama svjetski poznatih ljubitelja istog spola. A onda je došlo do preokreta.

Nakon niza objavljenih mjerenja astronomima je postalo jasnim da je nebeski objekt 2003 UB313 veći od Plutona. Ta činjenica je dodatno poljuljala ionako nestabilnu Plutonovu poziciju i poslužila kao povod pojačavanje već postojeće kampanje za njegovo svrgavanje s trona planeta unutar Sunčevog sustava. U jesen prošle godine u Pragu je održano sad već legendarno zasjedanje najmudrijih astronomskih glava na kojem je došlo do reorganizacije nazivlja nebeskih tijela. Nakon burne rasprave i velikih svađa Pluton je izgubio status regularnog planeta i zajedno s Ceresom i objektom 2003 UB313 postao takozvanim patuljastim planetom. Pošto je taj novi objekt izazvao toliko kontroverzi i svađa, odlučeno je da ga se nazove imenom Eride, grčke boginje nesloge. Time je izbjegnut presedan da se po prvi put neko nebesko tijelo nazove likom iz televizijske serije. Xena je tako nepovratno potonula u zaborav.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.