Donna Ares

Azra Kolaković (poznatija kao Dona Ares) (Bihać, 1. januar 1977 — Bihać, 2. oktobar 2017) bila je bosanskohercegovačka pevačica.

Rođena je 1. januara 1977. godine u Bihaću, a muzikom je počela da se bavi još kao dete. Potiče iz muzičke porodice, njena majka svirala je klavir, a otac je bio gitarista. Još kao mala nastupala je na dečijim festivalima muzike, a sa 14 godina sa rok bednom Camino Verde u lokalnim diskotekama, kao pevačica. Sa šesnaest godina napisala je svoje prve tekstove i snimila svoju prvu pesmu. Završila je muzičku školu, a studirala engleski jezik i književnost.

Godine 1997. prvi put je nastupala pod imenom Dona Ares na hrvatskom izboru za pesmu Evrovizije, a iste godine ostvaruje veliki uspeh sa pesmom Kazna na festivalu Bihać ’97, nakon kojeg su njeni hitovi bili visoko rangirani na svim muzičkim listama u Bosni i Hercegovini.

Godine 1998. snima svoj prvi studijski album *Ti me više ne voliš u Duizburgu, a 2000. godine duet sa pevačem Halidom Bešlićem, pod nazivom Sviraj nešto narodno.

Godine 2005. doživljava veliki uspeh u Srbiji, sa pesmom To mi nije trebalo, a nakon Srbije, u Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori postiže veliki uspeh i održava veliki broj koncerata. Godine 2015. izdala je knjigu Soba za nikoga.

Preminula je 2. oktobra 2017. godine u 40. godini života nakon trogodišnje i teške borbe sa karcinomom.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.