Do prostranijeg kupatila bez rušenja zidova

Ponekad je prosto nemoguće preurediti kupatilo i učiniti ga većim. Iako postoje želje, često su neophodni i velike novčani izdaci. Stvari kao što su pomeranje nosećih zidova ili star vodovodni sistem prevelik su zalogaj za kućni budžet, jer je preuređivanje kupatila preuređivanje najskuplje prostorije u kući. Prilikom uređivanja kupatila u starim kućama, često se nisu koristile vizuelne mogućnosti kako bi ona izgledala veća i prostranija nego što u stvari jesu. Dizajn kupatila danas se ipak promenio. Ljudi žele da to bude prostorija u kojoj mogu da se relaksiraju i uživaju. A evo načina kako da malo kupatilo učinite da izgleda veće.
Mnoga stara kupatila imaju prostirke na podovima. To daje lep osećaj kada izađete iz kade ili kada hodate bosi, ali one neće pomoći da kupatilo izgleda prostranije. Korišćenje nežnih, bledih boja na podovima i zidovima učiniće da prostorija izgleda veća. Ključ je koristiti svetle boje i onda dodati dekorativne detalje jakih boja da bi se dobio izgled prostranosti. Pribor, peškiri i ostali predmeti u kupatilu trebalo bi da budu jakih boja. Obavezno izbegavajte tamnu boju podova.
Jedna stvar koja se često zaboravlja je upotreba stakla koja daje iluziju većeg prostora. Klonite se zamagljeninog izgleda na vratima tuš kabine i zavesama za tuš. Odlučite se za providna staklena vrata za tuš i bićete zapanjeni kako prostorija izgleda veće. Staklo reflektuje svetlo i kada se koristi za dekorativne police zaista poboljšava izgled. Poslužite se starim trikom da postavite ogledala na suprotne strane zidova tako da mogu da se reflektuju jedno u drugo.
Svetlo uvek daje iluziju prostora. Ako je moguće, probajte da stavite veće prozore u kupatilo. Starija kupatila obično imaju veoma male prozore. Otvoreni prozori daju iluziju prostora. Ako dodate veštačko osvetljenje, možete ga usmeriti na određena mesta u kupatilu. Fluorescentna svetla u kupatilu čine da tavanica izgleda niže, iako omogućavaju dobro osvetljenje. Ipak se ne preporučuje preterano korišćenje ovakvog osvetljenja u kupatilu, jer može brzo da zagreje mali prostor.
Projektanti i dizajneri upozoravaju da bi trebalo izbaciti sve nepotrebne stvari iz malih kupatila. Viseće stalaže, police na zidovima i druge stvari mogu da stoje, ali samo ako služe za specifične potrebe.
Mala kupatila ne treba da budu depresivne prostorije. Zato koristite jednostavne trikove dizajnera; za to vam nije potrebno mnogo novca, a onda će vaše kupatilo izgledalo veće nego što jeste. Samo iskoristite svoje kreativne ideje i maštu i imaćete kupatilo koje izgleda veće, iako to nije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Bolna ispovest mlade glumice

Pročitaj →

Suve smokve i jabukovo sirće za smanjenje masnoće u krvi

Pročitaj →

Crna gužvana eko-koža kao lajtomotiv nove LINK kolekcije

Pročitaj →

Da li bi meni moje dete reklo?

Pročitaj →

Med u službi zdravlja i ljepote lica

Pročitaj →

Jelena Govedarica podržala projekt “Vjenčanica kroz istoriju”

Pročitaj →

Ovako je Adelisa čestitala suprugu Halidu 60. rođendan

Pročitaj →

MIA BORISAVLJEVIĆ OGORČENA ZBOG ALEKSIĆA

Pročitaj →

Ženstvena i profinjena Petar Pan kragna

Pročitaj →

Sveti bosiljak kralj biljaka

Pročitaj →

Predivan enterijer pun boja

Pročitaj →

Nekoliko je razloga zašto bi trebali dati šansu kelju pupčaru

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.