Dino Dvornik

Miljenko Dvornik – Dino (Split, 20. avgust 1964 — Zagreb, 7. septembar 2008) je bio poznati hrvatski pevač i filmski glumac.

Detinjstvo i mladost

Rođen je 20. avgusta 1964. godine kao sin poznatog glumca Borisa Dvornika u Splitu. Dino i njegov brat Dean Dvornik 1970ih godina su glumili u nekoliko televizijskih filmova i serija, od kojih je najpoznatija serija „Naše malo misto“, koja je proslavila njihovog oca Borisa.

Dinu nije zanimala gluma i počeo se baviti muzikom.

Godine 1980. sastavio je pop sastav nazvan „Kineski zid“ sa kojim je promovisao fank muziku. Budući pod velikim stresom, pre svakog nastupa Dino je počeo uzimati narkotike, vremenom postajući zavisnik. Kada je početkom 1990. dobio kćerku, odlučio je prestati.

2006. godine Dvornikovi su odlučili napraviti rijaliti-šou po uzoru na američke zvezde Ozbornove koji se zvao „Dvornikovi“. Šou se emitovao jednu sezonu.

Privatni život

Dino se 1989. oženio Danijelom Kuljiš i godinu dana kasnije dobio kćerku Elu.

Smrt

Umro je 7. septembra 2008. godine u svom stanu, samo osamnaest dana nakon što je proslavio 44. rođendan (sa istim brojem godina kao i turbo-folk pevač Rođa Raičević) i manje od šest meseci nakon što mu je umro otac.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.