Dekor trpezarije i kuhinje posebnom nijansom ljubičaste boje

Upoznajte mauve, specijalnu nijansu koja predstavlja predivan pastelni ton ljubičaste boje.

Sivkasto ljubičasta, ona je savršen izbor za oplemenjenje savremenog doma kom je potreban dodir elegancije. Reč mauve, vodi poreklo do francuske reči i označava – slezov cvet. Takođe ova boja se opisuje i kao modar ton, i dolazi nam nekoliko nijansi. Zbog svog specifičnog tona ona se ne sreće često u moderim domovima zbog čega predstavlja vaš savršen izbor ako želite da kreirate jedinstven životni prostor. Za danas smo odabrali dve prostorije koje prosto žude za dodirom ženstvenosti u vašem domu, odnosno za mauve bojom – vašu trpezariju i kuhinju.

TRPEZARIJA U MAUVE BOJI

Akcentni zid u mauve koloru predstavlja rešenje sa kojim ne možete pogrešiti u vašoj trpezariji. Ovakav zid će takođe vizuleno naglasiti dati prostor ako se radi o otvorenom rasporedu, koji objedinjuje dnevnu sobu, kuhinju i trpezariju. Svakako, ako vam se ova boja zaista dopada možete joj pokloniti sve zidove u vašoj trpezariji, ili potražiti trpezarijske stolice, viseće lampe ili zidnu umetnost u ovom tonu. Mauve se savršeno slaže sa belom bojom, kao i sa drvenim nameštajem, zlatnim i crnim detaljima, ali i sa zelenilom.

KUHINJA U MAUVE BOJI

Ako ste rešili da svoju kuhinju ulepšate mauve tonom, učinićete da se ona zaista ističe u prostoru. Možete vaše kuhinjske ormariće neutralnog tona prefarbati u mauve boju ili to isto uraditi sa belim zidovima. Poželjno je da u oba slučaja napravite kontrast sa nekom neutralnom bojom kako ne bi zagušili prostor. Mauve se sa lakoćom može prilagoditi mnogim stilovima kuhinje, pri čemu se najčešće viđa u vintage, skandinavskim i farmhouse kućama.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA

0,79 EUR*
Cena mobilnog zavisi od operatera

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT ERONET

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

SLOVENIJA

1,16 EUR

MAKEDONIJA

53,1 MKD

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.