Dea Djurdjević – Biografija

Dea Đurđević je prepoznatljivo lice TV ,,Pinka”, koja je u javnosti postala primećena nakon početka karijere u ,,Jutarnjem programu”, emisiji ,,Jutro sa Deom i Sarapom”, odnosno danas ,,Novo jutro”.

Biografija
Dea Đurđević je rođena 19. jula 1992. godine u Beogradu, u kom je završila osnovnu školu, a potom i Prvu ekonomsku školu. Nakon završetka Prve ekonomske škole, Dea Đurđević je upisala Fakultet političkih nauka, odsek žurnalistika.

S obzirom na to da je od malena uživala u krimi – romanima Agate Kristi, Dea Đurđević je upisala i master na Fakultetu za državnu bezbednost.

Dea Đurđević ima više hobija, a od omiljenih joj se izdvajaju streljaštvo i boks, tokom kog redovno udara u džak kada je pod stresom, a u streljaštvu uživa zajedno sa svojom majkom i verenikom, kolegom novinarem Mladenom Mijatovićem.

Dea Đurđević je bila verena za čoveka sa kojim je godinama bila u vezi, ali, nakon što je počela da radi u ,,Jutarnjem programu” na TV ,,Pink”, upoznala je kolegu, koji izveštava vesti iz hronike, Mladena Mijatovića, koji je od nje stariji čak 20 godina, pa je svoju vezu okončala i započela romansu sa Mladenom, koji je, po njenim rečima, bio njena ljubav na prvi pogled.

Iako je razlika u njihovim godina itekako vidljiva ljudima oko njih, Dea Đurđević i njen izabranik, koji ju je inače i zaprosio, tvrde da oni tu razliku i ne primećuju, jer su oboje ostvareni i kao ličnosti i kao profesionalci, a inače se i ne razdvajaju ni na poslu, jer su njihove kancelarije odmah jedna pored druge.

Mladen Mijatović je čak svojoj izabranici za 26. rođendan poklonio sertifikat da je postala vlasnica i jedne zvezde, čime se ona odmah pohvalila na Instagramu.

Ovaj par je, ako izuzmemo rad u javnom sektoru, veoma prizeman. Oni inače uživaju u zajedničkim putovanjima u svom slobodnom vremenu, te putuju i po Srbiji, ali i sa strane, kada im poslovne obaveze to dozvole. Tako je Dea Đurđević iznenadila svog verenika uplatom aranžmana za dvoje na ostrvo Šri Lanka, posle koje su zajedno uživali na Maldivima.

Dea Đurđević za sebe tvrdi da je sasvim obična devojka, koja van svog profesionalnog života, živi kao i svi ostali. Ona svakog vikenda ustaje rano, kako bi sa svojom mamom otišla na pijacu, a, čak i kada se uspava, odlazi da pomogne mami sa kesama.

Kaže da je ljudi teže prepoznaju na ulici kada je u casual varijanti, u farmericama, sa vezanom kosom i bez šminke, ali da je najčešće prepoznaju starije generacije, koje mnogo češće prate ,,Jutarnji program”, dok neki koji je znaju malo bolje imaju običaj i da je zaustavljaju, ispitujući je zašto neku poznatu ličnost nije pitala neko konkretno pitanje.

Karijera

Dea Đurđević svoje mesto na malim ekranima nije zauzela samo svojom lepotom, već i trudom i dobrim ocenama na fakultetu. Ona je, tokom svojih studija, imala praksu na TV ,,Pink”, te je ostala verna ovoj produkcijskoj kući.

Nakon završetka studija, ona je radila kao reporter – izveštač sa terena, tokom emisija Jovane Joksimović i Srđana Predojevića, koji su joj, tokom dana stažiranja i na početku karijere, bili mentori i, iako su sada voditelji konkurentske TV stanice, a ona zauzela njihovo mesto, ona i dalje ima samo reči hvale prema njima. U nekoliko navrata je izjavila da su baš njih dvoje zaslužni što je ona sada profesionalac koji i te kako ume da se snađe u nepredviđenim situacijama u uživo emisijama.

Dea Đurđević je izjavila kako je, pre početka svoje karijere, volela da spava do kasnih sati, ali da se veoma brzo privikla na novi režim, te joj više nikako nije problem da ustaje pre 5 sati ujutru.

S obzirom na to da je baš na TV ,,Pink” u ,,Jutarnjem programu” i stažirala, Dea Đurđević ima izuzetno prijatan i opušten odnos sa svojim kolegama, zbog čega neretko dolazi praktično u pidžami u studio, a prefferira da na posao dođe pre svih, kako bi se lepo pripremila pre svakog gostovanja i kako bi na miru, uz svoju kafu pripremila i najvažnije vesti, koje će kasnije prezentovati svojim gledaocima.

Iako je po prirodi veliki avanturista i u potpunosti vedra i opuštena osoba, kada je posao u pitanju, smatra da amaterizmu nije mesto tu, te se trudi da svaku emisiju odradi u potpunosti profesionalno.

Nakon što se svi članovi ekipe spreme za svoje zadatke, Dea Đorđević je spremna da ode u šminkernicu, u kojoj dolazi do totalne transformacije i od umorne mamurne devojke se pretvara u profesionalnu odraslu i elokventnu mladu ženu. Kako njene kolege u šali umeju da izgovore, jedina pozicija na kojoj Dea Đorđević još nije radila do sada samo nije bila član obezbeđenja.

Ono što ne znaju svi jeste da je, nakon što su Jovana Joksimović i Srđan Predojević odlučili da pređu na TV ,,Prva”, posao voditeljke bio ponuđen Lei Kiš. Kako su tekli pregovori i zašto Lea Kiš nije danas na ,,Jutarnjem programu” TV ,,Pinka” je obavijeno velom misterije, ali Dea Đorđević kaže da je presrećna jer joj se ukazala prilika da bude njihova naslednica, naročito jer je, zahvaljujući njihovom iskustvu, postala ono što jeste, te da ih samo vidi kao zdravu konkurenciju, odnosno ideal koji želi da nadjača zajedno sa svojim kolegom iz ,,Novog jutra”.

Dea Đorđević je naročito ostala zapažena po svom britkom jeziku i spremnosti da na veoma kulturan, ali snažan način, odgovori svakom gostu i da ga saseče najgrubljim pitanjima na najnežniji način.

S obzirom na sve što je naučila od svojih starijih kolega, Dea Đurđević se trudi da, tokom intervjua, drži distancu i ne uvlači sebe emotivno u razgovor, naročito sa političarima. Ipak, najupečatljiviji momenat u njenoj karijeri je bilo gostovanje Ivice Dačića, koji je osvojio njene simpatije na veoma dovitljiv način, te je Dei Đurđević, koja je u horoskopskom znaku rak, na poklon u studio doneo živog raka.

Iako proglašena za najlepši dekolte ,,Jutarnjeg programa”, Dea Đurđević naglašava da, s obzirom na sve obaveze, ne uspeva u poslednje vreme niti da vežba niti da se zdrav hrani. To se inače i vidno odrazilo na njenu figuru.

Ipak, ona kaže da je svesna toga da pojavljivanje na nacionalnoj televiziji od nje zahteva i pristojan izgled, zbog čega se maksimalno trudi da, nakon što dođe na posao, odradi svoju transformaciju, te izgleda baš u izdanju u kom uživamo da je gledamo svakog jutra.

Što se svakodnevnog života tiče, Dea Đurđević za sebe tvrdi da je muškobanjasta, te da najviše uživa u opuštenim varijantama, koje mahom podrazumevaju majice i farmerice, bez grama šminke na licu.

Kozmetičara, za razliku od svojih koleginica, posećuje jedva jednom nedeljno, ali je zato svakodnevno u teretani, u kojoj vežba, i na svojim omiljenim treninzima boksa i streljaštva, na koje sa njom idu i njena mama, pa i njen verenik i kolega, Mladen Mijatović.

Iako je mnogim ljudima veoma intrigantna njena veza sa njenim dosta starijim kolegom, kao i interesantna činjenica kada će njihova veza zvanično prerasti u brak, Dea Đurđević tvrdi da ni njoj ni njenom izabraniku venčani list nije naročito bitan u životu, te da oni, bez obzira na taj list papira, uživaju u svojoj romansi kao na početku veze, a da je njen verenik još uvek svakog jutra, čak i kada je na poslu od 3 ujutru, u kancelariji dočeka sa osmehom na licu.

Ime i prezime: Dea Đurđević

Datum rođenja: 19. jul 1992. godine

Mesto rođenja: Beograd, Srbija

Zanimanje: tv voditeljka, novinarka

Facebook: https://www.facebook.com/dea.durdevic

Twitter: https://twitter.com/deadjurdjevic

Instagram: https://www.instagram.com/deadjurdjevic/

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.