Danijel Pavlović

Danijel Pavlović (Kragujevac, SFRJ, 27. jul 1985) je mladi muzičar, široj javnosti je poznat po učešću u rijaliti-šou Operacija Trijumf, gde je osvojio peto mesto.

Učestvovao je na Beoviziji 2009. u duetu sa Milicom Majstorović (takođe učesnicom Operacije Trijumf), gde su sa pesmom H8ER zauzeli osmo mesto u finalnoj večeri.

Biografija

Danijel Pavlović je rođen 27. jula 1985. godine u Kragujevcu, u SFRJ. Završio je nižu muzičku školu, odsek violina. Diplomirao u srednjoj muzičkoj školi u Kragujevcu, odsek klavir, u klasi profesorke Natalije Ikajeve Tomić. Kao solista osvajao je mnogobrojne nagrade za interpretaciju kao i izvanredan uspeh kod publike i kritike. Godine 2004. upisuje Muzičku akademiju u Novom Sadu, odsek klavir, u klasi profesorke Jokut Mihajlović.

Godine 2004. nastupa na jedanaestom muzičkom festivalu pop muzike u Budvi kao kompozitor, tekstopisac i vokalni izvođač. Kao tekstopisac sarađivao je sa muzičarima sa domaće pop muzičke scene.

Predavao je klavir u muzičkoj školi u Kragujevcu.

Nakon završetka Operacije Trijumf, Danijel je publici predstavio svoj singl pod nazivom Javna tajna.

Godine 2009, zajedno sa bivšim učesnicama Operacije trijumf, Anom Bebić i Milicom Majstorović, učestvuje na muzičkom festivalu Sunčane Skale, u Herceg Novom sa pesmom Rođeni sa greškom.

Početkom januara 2010, Danijel izbacuje novi singl Neke se reči dogode.

Danijel je počeo da piše pesme za razne izvođače; napisao je tekst za pesmu Briga me, koju izvodi Ivana Selakov. Na festivalu zabavne muzike u Vrnjačkoj Banji sa Danijelovom pesmom Sav moj svet takmičio se mladi Stefan Vujović.

U toku je rad na albumu prvencu koji će nositi naziv Tahikardija.

Dana 16. januara 2011. počeo je rijaliti-šou „Dvor“ na RTV Pink u kojem se kao jedan od učesnika našao i Danijel. Dvor je napustio kao drugoplasirani.

Operacija trijumf

Danijel je u Operaciji Trijumf došao do finala i osvojio je 5. mesto.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.