Da li znate ko su Zilha Bajraktarević, Radojka Adžić i Minira Jašari? EVO KO JE OD POZNATIH PROMENIO IME

Mnogi od njih kriju svoja prava imena.

Osamdesetih godina je bilo popularno na estradi promeniti ili skratiti ime, pa su mnoge estradne zvezde to učinile.

Mnogi ni dan danas ne znaju prava imena poznatih ličnosti.

Silvana Armenulić, jedna od naših najpoznatijih i najomiljenijih pevačica tog vremena rođena je 10. februara 1939. godine u Doboju, kao Zilha Bajraktarević. Silvanina blistava karijera prekinuta je tragedijom. Ona je poginula na autoputu Beograd – Niš kod mesta Kolari vraćajući se iz Aleksandrovca gde je imala koncert.

Kraljica narodne muzike Lepa Lukić rođena je kao Lepava Mušović, ali je zbog karijere odlučila da skrati ime, dok je prezime zadržala od svog prvog supruga Tome Lukića. Lepa se inače udavala tri puta. Nakon kraha braka sa Tomom, pevačica se udala za Vladu Perovića, od koga se razvela nakon što ga je uhvatila s ljubavnicom u krevetu. Treći brak sklopila je sa Milanom Milanovićem pre 19 godina.

Idol mnogih generacija i jedna od najvećih zvezda nekadašnje jugoslovenske muzičke scene, Dado Topić, zapravo se ne zove tako. Njegovo ime je Adolf, rođen je 1949. u Novoj Gradiški, a matičar nije mogao da se načuditi kad su njegovi roditelji došli da prijave prinovu insistirajući da se dete u knjigu rođenih upiše kao Adolf.

Aleksandar Vuksanović postao je Aca Lukas, Radojki Adžić zvučnije je bilo da se predstavlja kao Dara Bubamara, Nada Polić je stekla popularnost kao Ana Bekuta, dok je pravo ime Bekija Bekića Behljulj Behljulji.

Edin Dervišhalidović osamdesetih godina je osnovao grupu „Merlin“, a kada je kroz nekoliko godina započeo solo karijeru zadržao je ovo ime i dodao ga svom nadimku, pa je postao Dino Merlin.

Mine Kostić zapravo je Minira Jašari, Tina Ivanović se zove Radmila, a karijeru je počela kao Lepa Rada, ali kako joj to ime nije donelo popularnost, odlučila je da ga promeni. Đorđe Miljenović i Vladan Aksentijević prava su imena članova grupe „Bed kopi“ Skaj Viklera i Ajs Nigrutina.

Velibor Miljković odlučio je da se na početku karijere predstavi imenom i prezimenom lika iz filma „Skarfejs“ Toni Montano. Maja Marijana zapravo je Marijana Radovanović, a Šeki Turković zove se Šućro. Izvorinka Milošević kompletno je promenila svoje ime kada je započela muzičku karijeru, a u njenoj ličnoj karti piše Funtinjora Funta Lunga. Malo ljudi zna da je pravo ime Olje Karleuše zapravo Olgica.

Pravo ime pevačice Ćane je Stanojka Bodiroža, a Mirjana Petričević se domaćoj javnosti predstavila kao Mira Kosovka. Legendarni Dino Dvornik se zapravo ne zove tako, njegovo pravo ime je Miljenko. Glumica Milica Milša promenila je svoje prezime koje je glasilo Isaković. Draganu Šarić svi znamo kao Bebi Dol, dok je Goran Žižak javnosti postao poznat pod nadimkom DJ Krmak.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.