Da li je vaša beba gladna ili samo voli da se mazi?

Biti mama po prvi put je zamorno iskustvo, ali i prelepo.

Sve vam se čini komplikovanim, nepoznatim i nepremostivim. Dok je zapravo sve stvar pristupa. Prvi bebini meseci kod kuće su najzahtevniji. Vi ste kontastno umorni, ona se budi na svaka dva sata da jede i taman kada pomislite da ste stvorili neku rutinu, nešto se dogodi. Čini vam se da vaša beba hoće da jede na svakih – 15 minuta?!

Pre nego što pomislite da se ovakvo nešto samo vama dešava, i da su druge bebe poput – švajcarskog sata, dopustite nam da vas posavetujemo – to se dešava svima. Sasvim je normalna pojava bebinog osciliranja u sesijama hranjenja. To dakle ne znači da vi bilo gde pravite grešku, ili da nešto nije uredu sa vašim mlekom.

Novorođenčad obično traži da jede na svaka tri sata. Ponekad i češće ako je prethodni podoj bio nešto kraći, odnosno ako se beba uspavala pre vremena. Kada beba promeni svoj ritam ishrane, ne treba odmah da sumnjate da je posredi neki ozbiljan problem. Iako ovo za majku može da bude super-frustrirajuće, jer dovodi i do toga da su noćna hranjenja napornija, činjenica je da je to prolazni period.

Ovakvo bebino ponašanje je sasvim očekivano jer se ona u vašem naručju oseća sigurno. Konekcija sa vama na jedinstven način u toku hranjenja je za nju nešto neprocenjivo. Dakle ako traži da je uzmete u naručje i otvara ustašca kao da je gladna, i prihvata dojku ali ne siki, već se više poigrava sa njom, to je njen način da zatraži vašu pažnju. Pokušajte, kako biste sebi olakšali da ne odgovarate na svaki njen zahtev za vama, na način nuđenja – izvora hrane.

KAKO DA PREPOZNATE DA SE BEBA SAMO – POGRAVA SAM VAMA, A DA NIJE ZAPRAVO GLADNA?

Tokom rituala upoznavanja, bebini dani protiču u jedenju, spavanju, presvlačenju i tako u krug. Sve do trenutka kada beba polako počinje da shvata vaše prisustvo. U tom momentu ona oseća da pored te tri aktivnosti postoji još jedna – majčinski dodir. Ako vaša beba već nakon 15-tak minuta od kad ste je podojili i spustili u krevetić traži da je podignete i jedini način na koji može da se smiri je ponovno dojenje, znajte da se ona – poigrava sa vama. Priča se čak ni tu ne završava jer njoj nije dovoljno jedno ovakvo druženje između dva podoja sa vama, već to konstantno radi, ostavljajući vas iscrpljenim i mrzovoljnim.

Pedijatri ističu da rešenje nije u adaptiranom mleku koje ćete ponuditi bebi kako bi konačno bila sita i na taj način smanjila želju za vašim mlekom. Ona nije gladna. To je ono što treba da imate na umu. Ukoliko na svim kontrolama beba sasvim uredno prolazi testove merenja, što znači da nema problema sa dobitkom na kilaži, to je jasna potvrda da je vaše mleko kvalitetno i da ona jednostavno želi da se mazi sa vama.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.