Da li je preporučljiva depilacija kod kuće?

Ako je vaša rutina odlazak na depilaciju kod kozmetičara, verovatno ste u izvesnim situacijama razmišljali da to uradite i sami.

Pomišljajući „koliko teško može da bude?“, čak ste možda i kupili trake ili vosak za depilaciju. Međutim, da li ste bili u prilici da pitate stručnjake na polju kozmetike šta misle o tome? Da li je depilacija kod kuće preporučljiva ili ne?

Ono što ne želite je sigurno da odustanete na pola puta, usled slabih rezultata ili neizdrživog bola. Pre nego što se upustite u avanturu depilacije kod kuće, poslušajte preporuke kozmetičara.

DA – ZA DEPILIRANJE JASNO VIDLJIVIH REGIJA
Kućna depilacija preporučljiva je na jasno vidljivim regijama poput nausnica, podlaktica, potkolenica i sl, odnosno svih onih delova koje možete lepo da vidite i koji su vam dostupni za poteze povlačenja traka za depilaciju. Takođe, depilaciju je preporučljivo izvoditi samo na suvoj i čistoj koži, bez rana, posekotina i opekotina. Nadražena i irtirana koža na bilo koji način ne sme se depilirati.

KAKO SE PRIPREMITI ZA DEPILACIJU?
Naspite sebi veliku čašu vina – tvrde stručnjaci. Šalu na stranu, deo tela koji želite da depilirate poželjno je da pre tretmana očistite i po mogućstvu odradite piling kako biste uklonili višak masnoće, nečistoća, vlage i mrtve kože. Takođe, depilacija ima svoje granice, što bi značilo da ako ste prešli određeni broj centimetara po pitanju dužine dlaka, neće biti efekasna. U tom će vam slučaju trebati trimovanje.

KOJE REGIJE TREBA IZBEGAVATI?
Poprilično je očigledno da je nezahvalno samostalno depiliranje intimne regije, kao i regije pazuha. Čak i iskusni kozmetičari sa tom oblašću često imaju poteškoća, pre svega, jer ne žele da na bilo koji način povrede klijenta, izazovu mu iritacije, modrice i sl. Ako ipak želite da učestvujete samostalno u ovom poduhvatu, bilo bi poželjno da potražite na internetu prikaz odnosno skicu na kojoj je prikazano kako naneti vosak ili trake na taj deo tela, i u kom pravcu povlačiti kako bi izbegli neželjene posledice.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.