Cvetne tapete – unesite dašak starih vremena u vaš dom

Na neko vreme su se povukle pred naletom španskih zidova, tapeta na pruge i prostorija okrečenih u jarke boje, ali opet su tu da bi dom učinile ušuškanim

Tapete na kojima dominiraju cvetovi dolaze nam iz prošlosti, da pokažu da su izdržale test vremena. Na neko vreme su se povukle pred naletom španskih zidova, tapeta na pruge i prostorija okrečenih u jarke boje, ali opet su tu da bi dom učinile ušuškanim.Ima ih u različitim dimenzijama i dizajnu, pa mogu da se uklope u sve stilove dekorisanja enterijera. Divoljno je da jedan zid moderne trpezarije ukrasite tapetama gde na tamnoj podlozi dominiraju božurovi, pa da u nju unesete dašak starih vremena. Ili, zašto ne biste uneli svetlost u svoju spavaću sobu uređenu u boho stilu tako što ćete, na zid gde se nalazi uzglavlje kreveta, nalepiti papirnu baštu divljih cvetova? Bićete iznenađeni koliko veliku promenu ovaj mali akcenat može da unese u prostoriju.Ove godine moderni su predimenzionirani cvetovi, toliko upadljivi da mogu da postanu adut vaše dnevne sobe, čak i radnog kutka. Ukoliko želite cvetne zidove, ali strahujete da bi dom mogao da vam se pretvori u vrt sa veštačkim cvećem, dovoljno je da na samo jedan deo zida zalepite ove živopisne tapete. Ispoštovaćete i trend i svoj osećaj za estetiku.Interesantno je to da se cvetne pozadine danas rado uzimaju u obzir i prilikom renoviranja kupatila i antrea. Deluju interesantno, ćudljivo i, malo je reći – drugačije.

Ali, nemojte da preterujete. U prostoriji u kojoj dominiraju cvetne tapete ne bi trebalo da se nađe previše detalja sa ovim motivom. Eventualno možete da dodate jedno jastuče, lampu, tanjire ili nadstolnjak sa cvetnim dezenom. I na tome se zadržite.

Umesto cvetnih možete da se poigrate i tapetama na kojima se nalazi motiv listova sobnih biljaka. Znatno su umerenije, jer se podrazumeva da na njima preovlađuje zelena boja, a na ovaj način ćete delimično ispratiti i jedan od novih tokova u uređenju enterijera. Reč je o biofilnom dizajnu, koji podrazumeva uređenje doma u skladu sa prirodom, tako da on odiše mirom i spokojem. To se postiže uz pomoć prirodnih materijala, svetlosti i biljaka, koji što više treba da budu zastupljeni u modernom domu, jer je dokazano da to direktno utiče na naše zdravlje. Naime, studije su pokazale da, okruživanje prirodnim elementima, može da smanji nivo stresa, uravnoteži krvni pritisak i brzinu otkucaja srca. Pored toga, ova vrsta dizajna povećava produktivnost, kreativnost i samopouzdanje. Za početak, krenite od tapeta sa listovima i barem jednom prirodnom biljkom u kutku za odmor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Anis lekoviti čajevi

Pročitaj →

Trendovi za vasa kupatila

Pročitaj →

Ko Jede ovu žitaricu puca od zdravlja

Pročitaj →

Tradicionalna grčka musaka

Pročitaj →

Kristijan Golubović gađao Tomovića flašom!

Pročitaj →

VODITELJICA DOBILA PRIJETNJE UCVILJENE SUPRUGE! „Brak mi se raspao zbog Sanje Kužet

Pročitaj →

Sukob žirija i novog direktora Granda!

Pročitaj →

Anid Ćušić i Gabrijela Pejčev u duetu

Pročitaj →

Bebe koje su rođene u oktobru posebne su

Pročitaj →

Ova 4 horoskopska znaka čeka velika sreća

Pročitaj →

ASTRO DIJETA: Ovnovi da zaborave na brzu hranu, Lavovi na hleb, a za pripadnike jednog znaka ALKOHOL JE SMRT!

Pročitaj →

SA NJIMA NIKADA NE ZNATE NA ČEMU STE: Ovi horoskopski znakovi NE POKAZUJU svoja osećanja

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.