Connect

Connect je hrvatski hip-hop sastav. Sastav postoji još od 2000. godine kada su je pokrenuli Shalla, danas vodeći rap producent mlađe generacije i Dragi, mladić zanimljivog i lako pamtljivog vokala, dok se 2002. bend proširuje za dva člana, i to Burazsela i Jura Blazea.
Neki od njihovih najvećih hitova su: “Samo je jedno”, “Jeebena”, “Nebo”, “Ekipa za očevid”, “Ulice su bijele”, “Vuglji vuglji”, te “Boja mojih vena”. Na zadnjoj navedenoj pjesmi Connectovci su iskazali ljubav prema Dinamu.

Istorija

Sastav Connect postoji još od 2000. godine. Javnosti su se predstavili 2002. godine u demo rubrici HTV-ove emisije Briljanteen gde su cele godine držali prvo mesto s pesmom “Brige ugasim pjesmom”. Kroz 2003. i 2004. započinju saradnju s Mirom Vidovićem iz Morris studija, te snimaju album prvenac pod etiketom Menart.

Godina 2005. za grupu Connect bila faza afirmacije. Nakon singlova “Brige ugasim pjesmom”, “Koga ona voli”, te službenih predsinglova “Na, na ,na” i “Super par”, najavni singl albuma bila je pesma “Vuglji, vuglji” na kojoj gostuje Davor Gobac iz sastava Psihomodo pop. Definitivno najveći mega hit na albumu bila je pesma “Jeebena” koju su itekako prepoznali glasači nagrade Zlatna Koogla koju su i osvojili u kategoriji za pesmu godine.

Nakon rasprodate treće tiraže mega popularnog prvenca Prvo pa muško sastava Connect, sledilo je reizdanje istoimenog albuma simbolično nazvan Ovo nije drugi album s bonus dodatkom s 15 novih pesama, te 5 službenih spotova grupe Connect. Na bonus Cd-u nalazi se i trenutno najveći hit među navijačima Dinama, pesma “Boja mojih vena”.

Sastav je imao i zanimljivu muzičku saradnju s Vlatkom Pokos iz koje je nastala pesma “Bili smo skupa”, letni RnB hit singl koji je pokupio sve radijske nagrade.

Jedan od velikih projekata u kojem je učestvovao sastav Connect je jesenska šema Nove TV za 2007. godinu.

Pesmu “Šta će mi više” grupa je snimila sa zvezdama Nove TV (glumci, voditelji) tako i službeni spot za navedenu pesmu koji se mogao svakodnevno videti u eteru Nove TV.

Sastav Connect nakon uspešno odrađene kampanje za Novu TV snimio je neslužbenu himnu hrvatske fudbalske reprezentacije za Euro 2008 u Austriji i Švajcarskoj. Pesma pod nazivom “Samo je jedno” izdara je u 400.000 primeraka u saradnji s Konzumom nakon koje grupa ponosno može reći da je autor pesme koja je obeležila 2008. godinu i doslovno eksplodirala u hrvatskom eteru.

U međuvremenu je sastav Connect oformio live bend sastavljen od vrhunskih muzičara tako da će njihov novi album pružiti drugačiji zvuk i ozbiljniji pristup muzici.

Drugi službeni album sastava Connect simboličkog naziva U drugom stanju objavljen je pod etiketom Morris/Menart u decembru 2008. godine.

U pauzama od snimanja, aktivno odrađuju koncertne turneje, gostuju u popularnim tv serijama i emisijama, snimaju reklamne kampanje i jinglove, npr, Heineken, Police, Axe, Jutarnji list, Večernji list, Konzum, itd. Iza sastava Connect stoji sponzor «V.o.o.d.o.o» čije su zaštitno lice.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.