CIMICIFUGA – LJEKOVITA BILJKA

Jedna od mogućih terapijskih opcija za ublažavanje tegoba menopauze, nakon savjetovanja s liječnikom ili ljekarnikom, može biti i primjena biljnih lijekova

Menopauza je prirodno razdoblje u životu žene koje označava završetak njezina reprodukcijskog ciklusa, a posljedica je smanjene proizvodnje estrogena, progesterona i testosterona u jajnicima. Nastupa gubitkom mjesečnog krvarenja, obično u dobi između 45. i 55. godine života.

Promjene u lučenju spolnih hormona u perimenopauzi dovode do poremećaja menstruacijskog ciklusa i pojave prvih tegoba, čiji se intenzitet pojačava ulaskom u menopauzu. Valovi vrućine, noćno znojenje, nesanica, napetost i razdražljivost, kronični umor, gubitak libida i urogenitalne tegobe najučestaliji su simptomi, međutim, mogu nastati i ozbiljniji psihički poremećaji poput anksioznosti i depresije.

Učestalost i intenzitet navedenih simptoma vrlo su raznoliki. Tegobe su prisutne u prosjeku oko pet godina, iako to razdoblje može potrajati i dulje od deset godina. Procjenjuje se da četiri od pet žena u menopauzi ima fizičke ili psihičke probleme koji im narušavaju kvalitetu života i ometaju ih u obavljanju svakodnevnih poslovnih i privatnih obveza. Žene se najčešće žale na valove vrućine (valunge) i noćno znojenje. Iznenadni naleti vrućine, koja se širi cijelim tijelom, često su praćeni crvenilom i znojenjem. Tijekom noći pojavljuju se i epizode obilnog znojenja, samostalno ili neposredno nakon vala vrućine.

Moguće terapijske opcije za ublažavanje tegoba menopauze su hormonsko nadomjesno liječenje prema uputi ginekologa ili primjena biljnih lijekova nakon savjetovanja s liječnikom ili ljekarnikom.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Koliko spavaju vaše bebe?

Pročitaj →

3 znaka za kojima će Strelac da žali nakon raskida

Pročitaj →

DNEVNI HOROSKOP ZA 5. MART 2021

Pročitaj →

I one umeju da se tuku

Pročitaj →

Gde su prave ženske strane?

Pročitaj →

5 pravila za život bez depresije

Pročitaj →

Ovaj model suknje će DOMINIRATI MODNOM SCENOM na proleće

Pročitaj →

Imate nemirno dete? Vi ste srećan roditelj!

Pročitaj →

Greške koje kvare izgled prilikom šminkanja

Pročitaj →

Upečatljivi detalji i orijentalni šik

Pročitaj →

Iva od antičkih vremena pomaže ljudima

Pročitaj →

Grane drveta kao dekoracija

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.