Cela radnja gledala je u OCA I DEDU koji stoje pored devojčice: Iza ove slike krije se priča koju MORA DA ČUJE SVAKI RODITELJ

Tantrumi, odnosno napadi besa kod dece, česti su u periodu oko druge i treće godine. Mnogi roditelji tada ostaju zatečeni iznenadnim izlivima besa dece koja traju i traju, i ne prestaju šta god roditelji pokušali.

Juče sam se klonio društvenih mreža kako bih proveo ceo dan sa porodicom i zato tek danas kačim ovo. Moja supruga Emili je slikala ovo u supermarketu, a ovo je omiljena slika mene i mog tate. Dva muškarca bez reči stoje jedan naspram drugog, zauvek uvezani ljubavlju jedan prema drugom ali i prema ovoj novoj, sirovoj i čistoj duši za koju bismo obojica uradili sve na ovom svetu.

Moj otac dao mi je mnogo lekcija o tome šta znači biti muškarac, ali ova je najvažnija. Lekcija o tome da ti bude ugodno onda kada ti je neugodno. Gledao sam ga kako to izvodi dok sam ja odrastao, iznova i iznova. Ne postoji savršen roditelj, a ako sam nešto od mog oca naučio, to je da nikako ne prilagođavate svoje roditeljstvo onome što drugi ljudi očekuju od vas.

Moj otac me je uvek puštao da proživim svoja osećanja, čak i ako sam to radio u javnosti i ako mu je bilo neprijatno zbog toga. Nikad u životu mi nije rekao: „Prestani, sramotiš me u javnosti“, niti mi zabranjivao da plačem. Tek otkad sam i ja roditelj shvatam koliko je to bilo značajno za moj razvoj ličnosti.

Ovako mala deca uče iz trenutka u trenutak toliko toga. Moraju toliko toga da upiju i shvate i ne znaju šta da rade sa tolikim emocijama koje se stvaraju u njima. Zato se uvek trudim da ćerki pokažem da je u redu što tako duboko oseća stvari – poručio je ovaj otac.

KAKO SPREČITI NAPADE BESA KOD DECE?
Inače, psiholozi takođe kažu da je najbolji način borbe protiv ovakvih izliva besa prosto ignorisanje. Kada dete doživi ovakav napad, ne vičite na njega jer nema efekta. Ne smejte mu se jer time omalovažavate njegova osećanja. Ne rugajte mu se i ne imitirajte ga, jer ćete ga time samo navesti da se i ono samo jednom ruga drugima. Ne kažnjavajte dete, jer će naučiti da potiskuje osećanja. Takođe, ne nudite mu nagradu kako bi prestao. Umesto toga, kao što i ovaj tata savetuje, samo pustite dete da proživi svoje emocije.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.