BUDITE NAJVEĆI LUZER

Ponekad je dobro biti gubitnik.. naročito ako se radi o gubitku kilograma.

Formula za mršavljenje je jednostavna: jedite manje, trošite više i izgubićete višak kilograma.

I kako većina nas može dobro da prepozna šta nam odgovara što se tiče povećanog trošenja kalorija (vežbanja), manjina zapravo može da proceni šta i kako da ubaci u drugi deo jednačine. Znači šta jesti ako želimo da mršavimo?

Hrana tokom dijete treba i mora da se zasniva na voću i povrću. Voće je svakako dobro za vas i ne slažem se ni sa jednom dijetom koja izbacuje ovu grupu namirnica, ali mogu da se složim sa činjenicom da je povrće važnije od voća. Ovo u smislu da je povrće bogatije vlaknima koja su prava tajna mršavljenja. Takođe, većina nas unosi dovoljno voća tokom dana, ali samo retki unose dovoljno povrća. Ako ste i uneli nešto salatice za ručak, šta ste doručkovali, a šta večerali? Jedini dobar izovor za izbegavanje povrća u večeri npr. Jel ako ste za ručak imali i supu sa povrće, zatim varivo od mešavine povrća (recimo mix brokoli, karfiol, šargarepa) i konačno neku salatu (turšija u zimskim mesecima npr). Što se voća tiče, svakako bi preporučila da se unosi uglavnom u prepodnevnim satima ili vezano za treninge (recimo banana posle treninga i slično).b3

Ako drugi sprat piramide zdrave ishrane treba da čine izvori nemasnih proteina. I njih treba konzumirati u svakom obroku ali se njihove količine ograničavaju, te je dovoljno da za doručak pojedete dva jaja, za ručak pileće belo veličine dlana, a za večeru konzervu tunjevine.

Treći sprat piramide jesu integralni izvori složenih ugljenih hidrata. Kako se pravi integralni hleb i testenina mogu retko naći, onda neka to budu semenke, ovsene pahuljice, grašak, kukuruz i slične namirnice za koje znate da su celo zrno.

Vrh pitamide je 200kcal nečeg „za dušu“. Slobodna volja da li će to biti slatkiš ili slaniš, ali neka ne prelazi tih 200kcal. Inače ako vam se čini kao velika cifrta, 200kcal ćete uneti sa samo 3 Jaffa keksa.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.