Budi Srećna što si žena i imaš snagu 10 muškaraca, samo da je ne potrošiš na ulude ljude, očekivanja i predrasude!

Zamisli da si žena, a živiš ko muškarac. Bilo bi to kao skidanje ranca sa leđa đaka prvaka, gubljenje ogromnog tereta od kog ti se krivi kičma, neretko sam život.

Jer tebi se gleda kud si pošla, s kim si pošla, kad si pošla, gde si došla, kakva si došla, kad si se vratila.

Tebi se zbrajaju godine „nerođenja prvog deteta“, tebi se nabija na nos biloški sat i njegovo otkucavanje, ti si jalova ako ne možete da imate decu, ti si sebična ako ne želiš drugo, ti si hodajuća reproduktivna mašina koja se gleda popreko ako ne ispuni svoju svrhu postojanja na zemlji, od tebe se očekuje da ko na žeton „izbaciš naslednika“, ti se pitaš za ime ako je devojčica, ti se „prenemažeš posle porođaja, jer nekad su žene rađale stojeći na njivi“, ti si kriva ako si abortirala.

Ti se boriš sa posporođajnom depresijom, tebi ne veruju da je imaš, od tebe očekuju dok krvariš među bedrima da budeš na visini majčinskog zadatka, tebi se upaljuju dojke tvrde ko kamen, ti se izmlazaš i osećaš se ko krava, tebe krive ako nema mleka, ti nisi detetu dala najbolju hranu, nešto sa tvojim grudima nije u redu, ti se osećaš kao gov** zbog toga, tebe ubija krivica.

Tebi se broje kilogrami i pre i posle porođaja, ti si debela „krmačetina“ (muškarac je samo krupan), ti si se zapustila, tebi se zagleda u grudi, zadnjicu, butine, celulit, strije, vene, bore, tebi se savetuje kakav kupaći da odabereš za svoju liniju (muško može u šortsu) da se sakrije ono što na plaži ne bi trebalo da se vidi, tebi se savetuje kako da izgledaš mlađe, jer ti uvek moraš da izgledaš mlađe, da imaš lepši ten, da imaš kožu bez fleka, ožiljaka.

Ti si kriva ako dete nije još prohodalo, ako plače u kolicima (sigurno mu je nepromenjena pelena ili ga nisi dojila), ti si kriva ako jede smoki, a ne brokoli, ti si kriva ako dete histeriše, ako je ćutljivo, ako otima igračke, ako kasno leže.

Tebi se meri dužina haljine, dubina dekoltea, visina potpetica, tebi se gleda kosa, tebi se meri izrastak, gleda ti se u nokte, u pete, u dlake, u kombinovanje garderobe…jer „zna se kako žena treba da izgleda“.

Tebi se broje koraci i meri vreme kao da si u večitom takmičenju.

Ti si „odgovorna“ za kvalitet familijarnih odnosa, ti podsećaš na rođendane, ti si kriva ako se neki zaboravi, ti kupuješ poklone, ti sinovima maminim puniš glavu, ti si kriva ako se ne javlja roditeljima, ti si kriva ako se promenio, ti si kriva ako niste ostali u zajednici, od tebe se očekuje da sa celom rodbinom budeš dobra, da sa svekrvom budeš dobra, da progutaš gov** koje od milošte zoveš kompromis, ti si zauvek samo snajka osim u situacijama kada si veštica ako se suprotstaviš.

Ti si umišljena ako si ambiciozna, ako si karijeristkinja, jer bilo bi ti bolje da se latiš varjače i kuhinje, ti imaš posao zbog kog deca ispaštaju, tebi bi bilo bolje da sediš kod kuće, a muž da radi.

Ti si kriva za razvod, jer ti si žena i trebalo je da progutaš sra**, ti si kriva što te prevario, jer si se zapustila i narastao ti stomak i nemaš vremena od dece da zabaviš i muža, ti si trebala da zažmuriš na jedno oko radi porodice i braka, ti si kriva što nisi htela da žmuriš, ti si dakle raspič*** brak, ti si kriva što te udario, sigurno si pričala više nego što si smela, ili izašla sa drugaricama u restoran, ili bila lepa, ili ga napravila ljubomornim. Ti si kriva ako počneš život posle toga.

Ako si lepa, onda si glupa, i ne shvataju te ozbiljno.

Ako si pametna, onda nemoj da budeš i lepa, da te shvate ozbiljno.

Ako si svoja, ne valja, jer trebalo bi da si svačija, najmanje svoja.

Ako si izašla sa mesta, momentalno se na mesto vrati, jer žena se ovde svakodnevno „postavlja na svoje mesto“.

Ako si žena, budi srećna što imaš snagu deset muškaraca, poštuj, ceni i voli sebe jer samo tako ta snaga neće biti uludo potrošena na ulude ljude, njihova očekivanja i predrasude. Zamisli šta onda možeš da uradiš, ej, svet ceo da osvojiš!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

DNEVNI HOROSKOP ZA 27. JANUAR 2021

Pročitaj →

Kad žena odluči otići, ništa je neće natjerati da se predomisli

Pročitaj →

I ona želi ljubav kao i sve žene – 5 stvari koje bi svaka prevarena žena trebala znati o ljubavnicama

Pročitaj →

Imate problema sa plućima? Ovaj lek pomaže

Pročitaj →

U znaku toplih zimskih kaputa

Pročitaj →

Pravila o vaspitanju koja treba da ukrademo od Japanaca

Pročitaj →

Kako da imate dugu i negovanu kosu

Pročitaj →

Savršen autfit uz senzulane preppy mini suknje

Pročitaj →

Macina trava za lecenje steriliteta

Pročitaj →

Boje koje se savršeno slažu sa crvenom bojom u enterijeru

Pročitaj →

Krem juha od brokule u 30 minuta

Pročitaj →

Jaja sa šparogama

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

1 CHF

AUSTRIJA

0,87 EUR

SRBIJA

60 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.