BUBULJICE NAKON DEPILACIJE: Evo kako da REŠITE PROBLEM koji muči gotovo svaku ženu!

Ništa lakše!

Da li uvek imate bubuljice nakon depiliranja nausnica ili bikini područja?

Iako su svakako dosadne, ovo nije neubičajeno. Pošto vosak uklanja neželjene dlačice, on uklanja i deo gornjeg sloja kože, što čini pore mnogo više izloženijim svemu i tako dolaze u kontakt sa raznim mastima i prljavštinom.

Srećom, uz neke mere predostrožnosti, možete sprečiti da se bubuljice pojavljuju u budućnosti.

Korak 1: Pre depilacije napraviti blagi piling područja koje ćete depilirati voskom. Ne sme biti šminke, prljavštine ili mrtvih ćelija kože.

Korak 2: Kada se vratite kući, odmah obrišite depiliranu površinu krpom namočenom u tečnost koja deluje antiseptički i umirujuće. Osim toga, ne dodirujte svežu, glatku površinu rukama.

Korak 3: Ako je vaša koža crvena ili nadražena, ohladite je nekoliko minuta ledom, a zatim nanesite kremu kako bi se smanjila upala.

Korak 4: Izbegavajte toplotu, paru i odeću 48 sati nakon depilacije. Kao što smo već rekli, deo gornjeg sloja kože se uklanja tokom depilacije, što ga čini osetljivijim na iritaciju i infekcije. Održavajte kožu čistom i sterilnom nakon depilacije.

Korak 5: Nakon nekoliko dana, počnite sa redovnim pilingom kako biste sprečili razmnožavanje bubuljica. Nanesite blagi mehanički piling ako je vaša koža osetljivija.

Šta ako, uprkos svemu tome, dobijete bubuljice? Za uklanjanje dlačica u području nausnice koristite tanke trake od hladnog voska, a na bikini području za depilaciju koristite šećernu pastu, u kojoj se trake ne koriste i stoga je manje abrazivna metoda.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.