BRZO MRŠAVLJENJE – DIJETA 5:2

Najnovija britanska dijeta za brzo i efikasno mršavljenje bi mogla biti Ta. Dva dana posta, prema 5 dana normalne ishrane menja životni stil, a brojke na vagi se smanjuju neočekivano brzo…

Najnovija hit dijeta iz Britanije 5:2 autorke Kejt Harison (Kate Harrison) je jedna od brzih dijeta koje bi mogla doneti odlične rezultate, ukoliko vam dogovara.

Osnovu ove dijete čine tzv. Posni dani kad se jede hrana ukupne energetske vrednosti od svega 500 kcal. Dakle, jedan dan na primer jedete vrlo niskokalorijsku hranu, ali zasitnu, kao što je povrće i niskomasni mlečni prozvodi, a sutradan se već možete vradtiti svojim starim običajima. Dva posna dana nedeljno, u odonosu na 5 „normalnih“ dana je prema autorki sasvim dovoljno da brzo i efikasno mršavite.

Na dan posta trudite se da jedete ukusnu hranu, dozvoljeni su svi začini, kafa, čaj i šta god još poželite ali ukupni unos ne sme da bude preko 500kcal.

Posni dani se zato ne slažu najbolje sa visokokaloričnim namirnicama jer onda vrlo lako sve svoje kalorije možete da potrošite na jedan kroasan. Autorka predlaže zamene za ovu, inače nezdravu hranu, zdravim alternativama. Na dan posta za doručak umesto pita i kifli jedite omlet, za ručak umesto hleba sveže povrće (na koje može da se namaže nemasni sir npr), za užinu umesto banana uzmite bobičasto voće i jogurt koji će vas duže držati sitim itd. Navodno ova pažnja koju posvetite pravljenu zdravg menija u tako malo kalorija, stvori će vam zdrave navike i danima kad možete da jedete koliko hoćete.p2

Autorka preporučuje i da na dan posta ostavite nešto za hitne slučajeve, odnosno da uzmete nešto sa vrlo malo kalorija ali što može da zameni vašu potrebu za hranom (bombone bez šećera npr, supu od povrća i sl.).

Dijetu 5:2 možete držati i duže vreme a dane posta prilagođavajte vašim obavezama u toku nedelje (na primer danima kad ne idete na vežbanje, nemate neki posebni stres, dan koji neće provesti u kući…).

Ova dijeta ima sličnosti sa običajem posta sredom i petkom i mislim da je sličnija pravom postu, nego ono što se praktikuje ovih dana. Odvajanje od hrane na jedan dan neće vam učiniti ništa nažao, a opet ćete ponovo početi da cenite ukus, a ne samo količinu i masu unete hrane.

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.