Bora Drljača

Puno ime: Borislav Drljača
Godina rođenja: 29. avgust 1941.
Država: Bosna i Hercegovina
Mesto: Donja Suvaja
Aktivni period: 1970 –

Borislav Drljača je poznati srpski folk pevač koji je nekada bio jedan od najpopularnijih pevača u bivšoj Jugoslaviji. Pevač je priznao da je težak momenat u karijeri bio početak rata kada srpska televizija nije htela da pušta njegove pesme jer je rođen u Bosni, a bosanska televizija jer je poreklom Srbin.

Bora Drljača je rođen kao Borislav 29. avgusta 1941. godine u mestu Donji Suvaj u Bosni i Hercegovini. Pevač je rođen za vreme Drugog svetskog rata.

U svojoj bogatoj karijeri imao je mnogo hitova, pa je tako objavio preko 26 albuma. Neke od njegovih pesama su: „Nema raja bez svoj zavičaja“, „Ne namiguj na me tuđa ženo“, „Plači mala plači“, „Car ostaje car“, „Pjevaj mi, pjevaj sokole“, „Za ljubav tvoju“, „Krajišnik sam ja“, „Sine sine“, „Stari vuk“, „Čovjek sam iz naroda“, „Ko te uze zlato moje“…

Bora Drljača je udovac i živi u Beogradu. Iz braka ima dva sina, Vladimira koji je magistrirao menadžment u Parizu te Branislava koji je za razliku od svog brata diplomirao slikarstvo u Beogradu.

Preuzeto sa biografija.org

Facebook
Twitter
Pinterest

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

SRBIJA

120 RSD

ŠVAJCARSKA

2 CHF

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

AUSTRIJA

1,55 EUR

NEMAČKA

0,79 EUR* Cena mobilnog zavisi od operatera

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Astro SMS

Nikada nije kasno da preuzmete stvar u svoje ruke i obratite se našem stručnom i profesionalnom astro timu za svoju ličnu astro prognozu!

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.