Bolovi u trbuhu kod bebe

Bolovi u trbuhu kod bebe vrlo su česti. Kada se oni pojave, potrebno je što brže i u kraćem roku točno ispitati uzroke. To je dosta otežano jer različita uzbuđenja, raspoloženje mogu izazvati neodređene bolove u trbuhu. Bolove može uzrokovati neki organ koji je u lošem stanju ili su se kod njega pojavile komplikacije, no i upala pluća može uzrokovati neugodan osjećaj i trbušnu bol.

Kod trbušnih bolova razlikujemo akutne i kronične bolove. Kod akutnih bolova treba biti osobito oprezan. Naime, pod akutnom upalom slijepog crijeva strepe svi roditelji, ali i liječnici. Najgore je što mala beba sama ne može reći gdje je točno boli, a to je uglavnom oko pupka. Kako je bebina trbušna šupljina dosta mala, teško je znati u čemu je zapravo problem.

Međutim, upala slijepog crijeva može se prepoznati ako vaša beba povraća, ima povišenu tjelesnu temperaturu i zatvor, odnosno proljev. Ovo je najčešći razlog jačih bolova, koji se rješava jednostavnim operativnim zahvatom. Važno ga je samo prepoznati na vrijeme. Naravno, postoje i mnogi drugi uzroci akutnih bolova.

Oni se susreću češće kod manje djece. Probleme sa lošom probavom ima gotovo polovica male djece. Obično je popraćena mučninom, povraćanjem, proljevom, ali je intenzitet bolova slabiji nego kod upale slijepog crijeva. Takav se zatvor rješava pražnjenjem crijeva, ali i posebnom prehranom koja potiče bebin metabolizam da radi brže i bezbolno.

Kod kroničnih trbušnih bolova, uzroci su jasni i organski. Ako se bolovi javljaju često, ponavljaju se i jednakog su intenziteta svaki put, sigurno se radi o akutnim bolovima. Tada će liječnik pregledati dijete koje vjerojatno boluje od nekog oštećenja trbušne šupljine.

Bolesti bubrega (kamenci, malformacija) učestali su kada se radi o ovom tipu problema. Trbušne bolove također mogu uzrokovati oštećenja ekstraabdominalnih organa.

U manjim slučajevima radi se o nekoj vrsti infekcije, a to predstavlja velik problem jer je njezine uzroke teško otkriti. Greške u načinu prehrane, intolerancija određenih namirnica i psihološki razlozi također znaju biti razlozi bolova u trbuhu bebe. Nemojte ih ignorirati jer bi kasnije mogli prerasti u mnogo ozbiljnije probleme.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on pinterest
Pinterest

Povratak divlje žene Živite svoju slobodu

Pročitaj →

Danas sam odlučila da ću te prestati čekati

Pročitaj →

Ogledalo i primer za sve muskarce a i zene OTJERALA BIVŠEG MOMKA U SMRT Koristeći lažni profil OPASNOG KRIMINALCA iznudila 10.000 maraka

Pročitaj →

5 Neobičnih simpatoma raka dojke koje moramo znati

Pročitaj →

Mantil koji mora imati svaka moderna žena

Pročitaj →

Pravila bontona Roditelji ovo vaše dijete mora da zna

Pročitaj →

Soda bikarbona i voda Spas su za vasu oštećenu kosu i zapuštenu kožu, najbolji kozmetički tretman

Pročitaj →

Pelerine Senzualne u trendu ove jeseni

Pročitaj →

Super-biljke za brz oporavak organizma i zaštitu od stresa

Pročitaj →

biljkama organizujte vas prostor

Pročitaj →

Vikend doručak Najbolji

Pročitaj →

Baka Prase imao saobraćjaku,a muškarac koji ga je udario pobjegao NEĆE SE IZVUĆI

Pročitaj →

ASTROLOGIJA TAROT NUMEROLOGIJA TELEFONOM 24/7

(POZIV DODIROM NA BROJ TELEFONA)

NEMAČKA fiksna

0,79 EUR

ŠVAJCARSKA

0,5 CHF

AUSTRIJA

0,68 EUR

SRBIJA

36 RSD

HRVATSKA

3,49 KN

4,78 KN

BiH HT Eronet

1,85 KM

BiH BH Telecom

1,4 KM

BiH m:tel

1,4 KM

ŠVEDSKA

7 SEK

ASTROLOZI AKTIVNI NA MREŽI

Saznaj šta te očekuje u budućnosti.